Ce presupune?

Ministerul Finantelor a stabilit necesitatea implementarii sistemului electronic integrat RO e-Transport. Scopul acestui sistem este de a monitoriza in timp real deplasarea bunurilor cu risc fiscal ridicat pe teritoriul Romaniei, urmarindu-se fiscalizarea tranzactiilor comerciale si, implicit, reducerea evaziunii fiscale. Cu alte cuvinte, statul va monitoriza cu ajutorul platformei, nu doar transportul achizitiilor locale cu risc ridicat, ci toate transporturile de bunuri riscante fiscal, chiar si al acelora care doar tranziteaza Romania. In acelasi timp, se are in vedere cresterea gradului de colectare pentru TVA, dar si prevenirea si combaterea comertului ilicit de bunuri.

Cine este vizat?

Sistemul vizeaza direct importatorii, distribuitorii si exportatorii de bunuri cu risc fiscal ridicat (legume, fructe, bauturi, materiale de constructii, imbracaminte si incaltaminte).

Urmatoarele tipuri de transport sunt monitorizate:

 • transporturile care incep si se finalizeaza pe teritoriul tarii
 • orice tranzactie transfrontaliera care incepe in Romania (de exemplu: export, livrare intracomunitara)
 • orice tranzactie transfrontaliera care se finalizeaza in Romania (de exemplu: import, achizitie intracomunitara)
 • orice tranzactie transfrontaliera care este in tranzit pe teritoriul Romaniei, deoarece si in acest caz, o parte din transport are loc pe teritoriul Romaniei.

Cum functioneaza?

 • Sistemul include module informatice pentru gestiunea transporturilor de bunuri, care vor genera coduri unice de inregistrare pentru fiecare transport, elemente de interconectare cu camere de luat vederi si alte dispozitive specifice de monitorizare a traficului si componente software pentru analiza datelor.
 • Orice operatiune de transport care contine bunuri incadrate intr-una din categoriile cu risc fiscal ridicat trebuie inregistrata in prealabil in sistemul RO e-Transport, inaintea efectuarii propriu-zise a operatiunii de transport pe teritoriul Romaniei, urmand a primi un cod unic UIT, generat automat de sistem.
 • Codul UIT este codul unic generat de Sistemul RO e-Transport prin intermediul caruia se identifica bunurile aferente fiecarei relatii comerciale care face obiectul transportului de bunuri cu risc fiscal ridicat.
 • Detinerea codului UIT este obligatorie pe tot timpul transportului de catre operatorul de transport rutier, in format fizic sau electronic, impreuna cu documentul care insoteste transportul bunurilor cu risc fiscal ridicat.

Integrare cu sistemul ERP

Iti oferim posibilitatea de integrare cu sistemul tau ERP Microsoft pentru a reduce complexitatea procesului de raportare in sistemul RO e-Transport. In acest mod, cresti gradul de digitalizare al companiei tale, obtii transparenta in relatiile cu institutiile autorizate si esti in conformitate cu reglementarile impuse. 


Afacerea ta intra sub obligativitatea implementarii sistemului RO e-Transport?

Contacteaza-ne, da-ne mai multe detalii despre afacerea ta, iar noi iti vom spune cum te putem ajuta sa respecti legislatia. Avem nevoie doar de cateva date. 

Afla mai multe

Contacteaza-ne daca vrei sa afli mai multe detalii.

image/svg+xml Contacteaza-ne Iti vom raspunde in aceeasi zi.
 • in 40 de tari am implementat solutii
 • peste 20 ani de experienta de solutii Microsoft Dynamics
 • 40 000 de utilizatori folosesc solutiile noastre

Share

Distribuie pagina prin urmatoarele canale:

Share Trimite pe e-mail

Feedback