Numele de Schmitz Cargobull este sinonim cu un nivel înalt de calitate şi cu integrarea celor mai moderne tehnologii în produsele sale.

Schmitz Cargobull este liderul pieţei de remorci şi semiremorci pentru vehicule comerciale din Europa.

Situatia initiala

Schmitz Cargobull Romania avea nevoie de o soluţie ERP (Enterprise Resource Planning) eficientă şi flexibilă. De asemenea, această soluţie era necesar să fie integrată cu soluţiile utilizate de filialele Schmitz Cargobull din alte ţări. Microsoft Dynamics NAV este o soluţie integrată de business. Soluţia integrează suport pentru principalele procese de business. De asemenea, sunt disponibile module specializate pentru automatizarea fluxurilor de producţie, managementul relaţiei cu clienţii şi Business Intelligence. Microsoft Dynamics NAV integrează inovatorul concept “hub and spoke”, oferind un suport consistent pentru companiile care dispun de mai multe filiale. Legat de motivele alegerii Microsoft Dynamics NAV, Sebastian Eising – Schmitz Cargobull a declarat: “Încă înainte de a deveni un produs Microsoft, NAV dispunea de un set avansat de funcţionalităţi şi avea un potenţial impresionant de creştere. Potenţialul de dezvoltare şi funcţionalităţile produsului au fost principalele motive pentru alegerea acestuia.” 

Recomandare

  • Comunicarea cu echipa COSMO CONSULT a fost foarte bună, membrii echipei răspunzând foarte rapid la solicitări. Proiectul de implementare a fost peste aşteptările noastre.

Solutia 

Schmitz Cargobull Romania avea nevoie de o soluţie aptă să răspundă nevoilor specifice de business. De asemenea, compania era necesar să integreze Microsoft Dynamics NAV cu alte soluţii ERP utilizate de sediul central al companiei sau de alte filiale ale acesteia. Microsoft Dynamics NAV este o soluţie foarte flexibilă şi a fost personalizată de COSMO CONSULT pentru a răspunde acestor cerinţe.

Beneficii

Microsoft Dynamics NAV a asigurat optimizarea fluxurilor şi proceselor de business din cadrul Schmitz Cargobull. Microsoft Dynamics NAV dispune de o interfaţă intuitivă şi asemănătoare cu a celorlalte produse Microsoft. Este un mediu familiar şi stabil de lucru, putând fi personalizat pentru a răspunde cerinţelor diverselor categorii de utilizatori. Interfaţa prietenoasă a produsului a condus, în cazul Schmitz Cargobull Romania, la reducerea timpului alocat pentru training şi învăţarea efectivă a produsului. Microsoft Dynamics NAV automatizează procesele manuale şi de rutină, crescând productivitatea angajaţilor şi asigurând un nivel ridicat de coerenţă a datelor prin integrarea tuturor fluxurilor de lucru existente la nivelul companiei în cadrul unei singure aplicaţii. De asemenea, sistemul oferă acces la informaţii în timp real, permiţând companiei să răspundă rapid la modificările produse în mediul economic şi asistând procesele decizionale.

Microsoft Dynamics NAV integrează un set consistent de rapoarte, care permite realizarea de analize variate asupra business-ului.

Sistemul utilizează o bază de date centrală, angajaţii Schmitz au avut acces unitar la sursele informaţionale şi a fost facilitată colaborarea între aceştia. Legat de relaţia cu COSMO CONSULT, Sebastian Eising a declarat: “Fiind în Germania, am avut intrat de putine ori in contact direct cu echipa de implementare din România. Cu toate acestea, proiectul a fost realizat în cel mai adecvat mod de echipa COSMO CONSULT. Schimbul de informații pe parcursul pregătirii proiectului a fost excelent și au fost de mare ajutor în planificarea proiectului nostru. Am apreciat modul in care echipa COSMO CONSULT a finalizat procesul de implementare”.

De asemenea, Oana Chera, Financial Manager Schmitz Cargobull Romania a declarat: “Comunicarea cu echipa COSMO CONSULT a fost foarte bună, membrii echipei răspunzând foarte rapid la solicitările noastre. Proiectul de implementare a fost peste aşteptările noastre.”

  • Interfaţa prietenoasă
  • Integrarea conceptului “Hub and Spoke”
  • Centralizarea accesului la informaţii
  • Sistem de raportare în timp real
  • Un sistem ERP foarte flexibil.