Ȋn 2013 compania şi-a extins activitatea şi în Republica Moldova, în prezent ajungând la o reţea de 161 magazine, în care lucrează un număr de 1100 angajaţi. Ȋncepând cu 2015, PPT continuă extinderea cu Bulgaria.

Situatia initiala

Pentru realizarea obiectivelor stabilite, PPT avea nevoie de o soluţie care să le furnizeze acele informaţii necesare pentru fundamentarea deciziilor de extindere a reţelei de magazine, de distribuţie, atât la nivel intern, cât şi pe plan extern. Astfel, sistemul software deţinut, odată cu dezvoltarea afacerii, a început să ridice câteva probleme. Cea mai importantă dintre acestea era legată de rigiditate. Ulterior, au apărut şi alte nevoi, cum ar fi necesitatea unei evidenţe riguroase a stocurilor. Acesta a fost considerat un „punct zero” pentru orientarea către o altă soluţie de business care să răspundă mai bine nevoilor în creştere ale companiei.

Planurile stabilite de companie, de creştere a reţelei de magazine concomitent cu dezvoltarea reţelelor de distribuţie pe cuprinsul ţării, cât şi în afara ei, diversificarea produselor, diversificarea şi creşterea calităţii serviciilor oferite, au dus, împreună, la conştientizarea faptului că sistemul informatic de care compania se folosea nu ii mai putea sprijini în dezvoltarea rapidă a business-ului de retail.

Recomandare

  • Comunicarea cu echipa COSMO CONSULT a fost şi este eficientă – primim răspunsurile în cel mai scurt timp posibil şi/sau recomandările cele mai bune. Colaborarea dintre companiile noastre se bazează pe încrederea că soluţiile găsite sunt cele potrivite.

Solutia 

„Principala funcţionalitate de care aveam nevoie era gestiunea stocurilor, atât pentru depozit, cât şi pentru magazine. Procesul de selecţie a avut în vedere mai multe soluţii şi mai mulţi furnizori. Am ales soluţia Microsoft Dynamics NAV / LS Retail fiindcă îndeplinea cel mai bine necesităţile noastre; a contat pentru noi şi faptul că soluţia este internaţională. Ȋn ceea ce priveşte furnizorul, decizia a fost luată în baza recomandărilor şi a costurilor de implementare. De asemenea, experienţa COSMO CONSULT a contat foarte mult în realizarea unei departajări între potenţialii parteneri”, a declarat Ştefan Stancu, IT Manager, PPT.

Beneficii

Microsoft Dynamics NAV/ LS Retail este o soluție de management al afacerii disponibilă în mai multe limbi și cu suport pentru mai multe valute. Soluția este concepută pentru a ajuta IMM-urile să-și administreze resursele financiare, sistemul de aprovizionare și resursele umane și pentru a furniza organizațiilor o experiență profesională plăcută. Se implementeaza rapid si se utilizeaza usor, susținand dezvoltarea afacerii.

„Procesul de implementare a decurs bine: s-a discutat ce se doreşte, s-au recomandat cele mai bune soluţii, s-a susţinut o sesiune de traning. Prima parte a soluţiei a fost implementată în câteva luni (partea de gestiune).

A urmat integrarea cu LS Retail, după alte patru luni, la cererea noastră”, a adăugat Ştefan Stancu, IT Manager, PPT. LS Retail este un add-on dedicat sectorului de retail, ce integrează întregul flux, de la operațiuni POS la contabilitate și managementul inventarului. Furnizează vizibilitate multi-canal, sporeşte flexibilitatea terminalelor POS, reduce timpul cu administrarea magazinului și asigură posibilitatea de căutare de date în timp real - sunt doar câteva dintre abilităţile pe care LS Retail le oferă pentru creșterea veniturilor și reducerea costurilor de operare în retail.

„Comunicarea cu echipa COSMO CONSULT a fost şi este eficientă – primim răspunsurile în cel mai scurt timp posibil şi / sau recomandările cele mai bune. Colaborarea dintre companiile noastre se bazează pe încrederea că soluţiile găsite sunt eficiente”, a adăugat reprezentantul PPT.

Prezenţa internaţională a COSMO CONSULT a ajutat PPT în acoperirea proiectului de implementare în Europa de Est, prin extinderea proiectului din România şi în Moldova şi Bulgaria. Cunoaşterea specificităţilor de retail ale echipei
internaţionale COSMO CONSULT a scurtat semnificativ transferul de cunoştinţe necesar proiectelor internationale.