THIMM Packaging este unul dintre liderii ofertanţi de soluţii pentru procesul de management al ambalajelor. THIMM -THE HIGHPACK GROUP, cu sediul principal în Northeim/Germania, a încheiat la începutul anului 2006 un joint-venture cu firma S.C. Aleximi Eco-Prod din Sibiu (România).

Firma Aleximi producea din 1997 ambalaje din carton ondulat. THIMM a câştigat cu Aleximi o întreprindere de succes, care a adus în compania cu capital mixt (străin şi autohton) un nivel deosebit de experienţă pe piaţa autohtonă.

Situatia initiala

THIMM Packaging a înregistrat o creştere deosebită a business-ului, în ultimii ani apărând necesitatea implementării unei soluţii informatice integrate aptă să răspundă noilor provocări de business. “THIMM packaging utiliza iniţial un program pentru contabilitate şi alte aplicaţii distincte pentru diverse procese de business.

Principalul minus al acestor soluţii era lipsa de integrare şi imposibilitatea de transfer a informaţiilor. Informaţiile nu circulau în format electronic între departamente, acest lucru determinând o eficienţă redusă a comunicării”, a declarat Maria Ţancu, Manager de Proiect la THIMM Packaging.

Recomandare

  • Am apreciat foarte mult nivelul de profesionalism al echipei COSMO CONSULT. Modul de derulare al proiectului a fost mult peste aşteptările noastre, acest lucru fiind o rezultantă a comunicării foarte bune pe care am avut-o cu COSMO CONSULT. Pot spune că această comunicare s-a desfăşurat în timp real, consultanţii COSMO CONSULT răspunzând foarte rapid la solicitările noastre.

Solutia

Microsoft Dynamics AX este o soluţie integrată şi adaptabilă pentru diverse cerinţe de business, care simplifică procesele decizionale la nivelul companiei. Microsoft Dynamics AX dispune de o interfaţă prietenoasă şi este integrat cu Microsoft Office. Este o soluție ERP completă, capabilă să integreze toate fluxurile de business existente la nivelul THIMM Packaging.

“Implementarea noului sistem a determinat o automatizare a proceselor de business, contribuind la o mai bună comunicare la nivelul organizaţiei”, a precizat Maria Ţancu.

Beneficii

Implementarea noului sistem a contribuit la partajarea mai eficientă a informaţiilor la nivelul organizaţiei. “A apărut un nivel mult mai ridicat de responsabilizare a persoanelor implicate în utilizarea aplicaţiei, implementarea unui sistem informatic integrat determinând un grad mai ridicat de comunicare între departamente”, a adăugat reprezentantul companiei.

Sistemul a determinat o urmărire mai bună a comenzilor şi livrărilor, asigurând transmiterea informaţiilor în timp real între diverse departamente. Structura solutiei ERP a permis păstrarea mai multor informaţii în format electronic. “Spre exemplu, fişele electronice ale clienţilor şi furnizorilor au permis stocarea unui volum mai mare de informaţii şi acces centralizat la aceste date”, a precizat Maria Ţancu.

Microsoft Dynamics AX a permis o colectare automată a datelor la nivelul compartimentului financiar-contabil, informaţiile putând fi transferate instantaneu între departamente.

Legat de colaborarea cu echipa COSMO CONSULT, Maria Ţancu a precizat: “Am apreciat foarte mult nivelul de profesionalism al echipei COSMO CONSULT. Metodologia de implementare folosită de companie a contribuit la finalizarea într-un termen foarte scurt al proiectului. În plus, extrem de important a fost trainingul realizat de partener care a contribuit la familiarizarea rapidă a utilizatorilor cu funcţionalităţile acestei aplicaţii.”

Un alt avantaj al noului sistem informatic este reprezentat de introducerea centrelor de cost, putând fi realizată astfel o urmărire mai eficientă a cheltuielilor la nivelul diverselor departamente sau linii de produse. În plus, analiza costurilor a fost simplificată prin intermediul mijloacelor oferite de Microsoft Dynamics AX.

“Microsoft Dynamics AX ne-a oferit acces centralizat la informaţiile de business prin intermediul unui singur sistem informatic, contribuind substanţial la automatizarea proceselor de business din cadrul companiei noastre”, a concluzionat Maria Ţancu. În ceea ce priveşte modul de derulare al implementării, managerul de proiect a precizat: “Modul de derulare al proiectului a fost mult peste aşteptările noastre, acest lucru fiind o rezultantă a comunicării foarte bune pe care am avut-o cu COSMO CONSULT. Pot spune că această comunicare s-a desfăşurat în timp real, consultanţii COSMO CONSULT răspunzând foarte rapid la solicitările noastre", a conchis Maria Tancu.