Cu o tradiție de peste 80 de ani, Electromagnetica a devenit, în ultimii ani, un competitor important pe piața distribuției de energie. Activitatea companiei este completată de real estate și producție, ramură în cadrul căreia sursele de iluminat au o pondere importantă, mai exact producția spoturilor luminoase realizate pe baza tehnologiei LED.

Dezvoltarea activității a necesitat și găsirea unei soluții pentru eficientizarea acesteia. Astfel, Microsoft Dynamics AX implementată de COSMO CONSULT are o contribuție importantă la eficientizarea proceselor de business din cadrul companiei.

Situatia initiala

Utilizarea unui sistem învechit, care nu mai făcea faţă cerinţelor actuale de business a dus la necesitatea căutării unei soluţii care să răspundă la nevoile companiei. „Principala provocare a fost, de fapt, o necesitate: foloseam un sistem vechi care, conform duratei de viață a unei soluții ERP, era deja depășit. Acesta a fost motorul principal pentru a alege o nouă soluție. Fiind însă o necesitate, nu acesta a fost și factorul care ne-a determinat să alegem o anumită soluție ERP”, a declarat Cristian Popescu, IT Manager.

„Criza economică a fost un element definitoriu în orientarea strategică a companiei Electromagnetica, concentrând eforturile noastre către trei domenii: producție de corpuri de iluminat cu LED, energii regenerabile și implementarea unui sistem informațional performant care să asigure o creștere durabilă. Partenerii noștri, COSMO CONSULT și Microsoft Romania (reprezentanții Microsoft Dynamics AX), sunt singurii care au asigurat cerințele nostre de dezvoltare în mai
multe domenii simultan, pe termen lung”, Arpad Szitas, Project Manager. 

Recomandare

  • Foloseam un sistem vechi care, conform duratei de viață a unei soluții ERP, era deja depășit. Acesta a fost motorul principal pentru a alege o noua soluție

Beneficii

Arpad Szitas, Project Manager: „Cea mai mare provocare a constituit-o eficientizarea circuitului informațional, modalitatea de transmitere, aprobare și verificare a informațiilor. Adoptarea unui standard internațional este pricipalul beneficiu al acestui proces de implementare. Renunțarea la cutumele locale și la standardele proprii este procesul cel mai dificil de parcurs, dar, în cazul în care este corect efectuat, acesta oferă beneficii sustenabile.”

Cristian Popescu, IT Manager: „O documentare temeinică a fluxurilor informaționale în cadrul unui caiet de sarcini și FRD (Functional Requirements Document) este absolut necesară pentru a crește șansa implementării cu succes. Pe baza acestei documentații se face analiza ce va armoniza fluxurile existente în Microsoft Dynamics AX cu fluxurile societății. O documentare insuficientă a fluxurilor va genera confuzii implementatorului, care va oferi, din această cauză, soluții incomplete de implementare. Confuzia va genera, în cel mai bun caz, costuri suplimentare de implementare, și, în cel mai rău caz, stoparea implementării din cauza fricțiunilor generate.”

Microsoft Dynamics AX este o soluţie integrată şi adaptabilă pentru diverse cerinţe de business, care simplifică procesele decizionale la nivelul companiei. Dispune de o interfaţă prietenoasă şi este integrată cu aplicaţiile Microsoft Office.

„Electromagnetica a fost unul din cele mai complexe proiecte desfaşurate de către noi în România, dat fiind specificul companiei care execută tipuri de producţie diferite şi complexe. Implementarea a necesitat construcţia de module „a la carte” precum ante şi post calculaţie a producţiei, chirii şi utilităţi, managementul energiei. Succesul implementării s-a datorat unei echipe de proiect foarte stabilă şi puternică din partea Electromagnetica, care a putut să trateze obiectiv cererile în interiorul organizaţiei”, a declarat Mihai Madussi, Managing Director COSMO CONSULT.

  • Integrarea într-un singur sistem a proceselor de business
  • Comunicarea în timp real
  • Sistem complet de raportare
  • Acces securizat la resursele sistemului
  • Legături între toate compartimentele.