Mendola Pro face parte din Mendola Group, o afacere în domeniul decorațiunilor interioare, ce oferă soluții și în alte domenii, precum cel logistic.

În anul 2019, compania Mendola Pro număra 19 locații în 16 orașe din România.

Mendola Pro este o companie românească, cu sediul central în județul Cluj. Ea face parte din Mendola Group, alături de Decocenter, Unitrans Logistics, Pro Invest Parc Logistic si Unimode SRL și operează în domeniul comercializării de decoraţiuni şi textile pentru interior.

Mendola Pro mai este cunoscută și sub denumirea de Nobila Casa și a luat naștere în 1999, pornind ca o afacere de familie.

Situatia initiala

Compania folosește din anul 2006 soluția ERP Microsoft Dynamics NAV. În 2015, Mendola Pro a început să utilizeze un program pentru operațiunile din magazine, ușor de configurat, însă care s-a dovedit pe parcurs a fi insuficient pentru cerințele companiei: magazinele raportau în mod separat, având baze de date distincte, existând diferențe la nivel de coduri și denumiri ale articolelor. Acest fapt a dus la necesitatea schimbării sistemului deținut.

Un alt motiv pentru această înlocuire a fost și faptul că programul nu era integrat cu sistemul ERP utilizat la acel moment.

Utilizând Microsoft Dynamics NAV pentru majoritatea operațiunilor (depozit, achiziții, baza de date, contabilitate), Mendola Pro a început să caute soluții care pot fi integrate cu sistemul ERP, ajungând astfel la analizarea posibilității implementării LS NAV.

Recomandare

  • Motivul principal pentru care am ales LS NAV a fost că s-a dovedit a fi cel mai bun addon de retail pentru soluția ERP pe care noi o utilizam deja (Microsoft Dynamics NAV) pentru majoritatea operațiunilor (depozit, achiziții, bază de date, contabilitate).

Solutia

În momentul în care a apărut dorința de a utiliza un nou sistem, principalele nevoi ce trebuiau acoperite erau: o bază de date unificată și control asupra prețurilor și discount-urilor.

De asemenea, pe lista de așteptări a companiei se mai aflau și recepția și transferul de marfă prin preluare de date (nu prin introducere manuală), ceea ce însemna reducerea timpului alocat acestor operațiuni în magazine, dar și în sediul central.

LS NAV este un sistem de management pentru comerțul cu amănuntul, format din punctul de vânzare (POS) și planificarea resurselor întreprinderii (ERP). Utilizatorii pot analiza vânzările, stocurile și productivitatea pe canalele de vânzări, inclusiv în locațiile fizice, platformele de comerț electronic și aplicațiile mobile.

Agnes Gundisch, Director Executiv, Nobila Casa, precizează că au început discuțiile cu COSMO CONSULT datorită parteneriatului cu LS Retail. Exista un avantaj clar prin faptul că echipa cunoștea ambele soluții: atât sistemul Microsoft Dynamics NAV cât și LS NAV, add-on-ul ce urma a fi implementat. După stabilirea detaliilor, echipa COSMO CONSULT a analizat baza existentă pentru dezvoltări, care necesita portarea la noua versiune. De asemenea, au fost analizați și pașii de urmat cu privire la magazine și conectorul necesar pentru a primi informațiile din vechiul sistem în cel nou.

Beneficii

Beneficiile implementării soluției nu au întârziat să apară: managementul avea acum acces la situația în timp real a stocurilor și a vânzărilor. De asemenea, se folosea o bază de date unificată, la nivel de grup.

  • Bază de date unificată
  • Integrare cu Microsoft Dynamics NAV
  • Situația la zi a stocurilor și a vânzărilor
  • Sistem de fidelizare integrat

Agnes Gundisch afirmă că LS NAV este un add-on al Microsoft Dynamics NAV complet și recomandă folosirea acestuia pentru orice companie care deține cel puțin 10 magazine. “Colaborăm bine cu echipa COSMO CONSULT pentru suportul operațional”. De asemenea, în ceea ce privește soluțiile și adaptarea acestora la nevoile concrete ale companiei, Agnes Gundisch mai precizează că “se comunică eficient între cele două echipe, pentru a se găsi opțiunile de digitalizare benefice pentru companie.”

Mendola Pro recomandă COSMO CONSULT pentru experiența îndelungată în soluțiile Microsoft Dynamics 365 și LS NAV.