XAPT Solutions Romania, unul dintre cei mai mari integratori ai solutiilor software de business Microsoft de pe piata locala, a inregistrat in primele noua luni ale acestui an afaceri de circa 1,5 milioane de euro, tinta pentru finalul lui 2018 fiind de 1,9 milioane euro, la acelasi nivel ca in 2017.
Mihai_Madussi

Mihai Madussi, Managing Director XAPT Solutions

 

„Pana acum, anul acesta am inchis trei mari proiecte de NAV (solutia de tip Enterprise Resource Planning – ERP oferita de Microsoft – n. red.), a caror valoare se situeaza intre 200.000 si 400.000 pentru fiecare in parte“, a declarat pentru ZF Mihai Madussi, managing director in cadrul XAPT Solutions Romania. El a adaugat ca in mod surpinzator varianta clasica a solutiilor ERP de la Microsoft (Microsoft Dynamics NAV si Microsoft Dynamics AX) a avut o revigorare anul acesta, cu toate ca in prezent tendinta este de a trece la utilizarea acestor tipuri de solutii in cloud, si nu „on premise“.

In urmatorii 10-50 de ani solutiile ERP de la Microsoft vor fi furnizate 100% in forma SaaS (Software as a Service), adica firmele vor plati o subscriptie pentru utilizarea acestora din cloud-ul public al Microsoft.

In aceste conditii, companiile care implementeaza astfel de solutii nu vor mai putea trai din licente, ci vor fi nevoite sa vina cu solutii proprii bazate pe platformele Microsoft ca sa aduca plusvaloare. „Nu se mai poate trai din licente. Din 1997 si pana in prezent s-au realizat 600 de implementari ale solutiilor de tip ERP de la Microsoft in Romania. Nu ne putem transforma in operatori telecom, cu toate ca si solutiile ERP devin o comoditate. Trebuie sa venim cu solutii noi pentru a aduce valoare adaugata“, a subliniat Madussi.

Ca atare, pentru a se adapta noilor tendinte din industria de profil, XAPT a inceput sa isi schimbe modalitatea de abordare a pietei si strategia de business inca de anul trecut, cand a lansat o solutie proprie de tip ERP, numita SmartBiz 365.

„Solutia noastra a fost foarte bine primita pe piata. Noi ne doream sa realizam in total intre 20-30 de proiecte, dar am putut face fizic 14 proiecte de SmartBiz 365 pana acum. Am avea nevoie de echipe triple pentru a putea livra conform cererii“, a punctat el.

In prezent, echipa locala a XAPT numara 40 de persoane, insa compania ar mai avea nevoie de cel putin inca 10 specialisti. Recrutarea acestora este difícila in conditiile in care marile companii de profil din strainatate au deschis centre globale pe plan local, unde au angajat mii de oameni pe salarii foarte competitive. Anul acesta, XAPT a continuat redefinirea companiei prin infiintarea unei diviziei si totodata si a unei echipe dedicate pentru Power BI – platforma de business intelligence de la Microsoft, Power Apps – solutia Microsoft pentru dezvoltarea aplicatiilor mobile, si Microsoft Flow – o solutie pentru eficientizarea fluxurilor de lucru dintr-o organizatie.

Articol publicat in editia tiparita a Ziarului Financiar din data de 13.12.2018.

Share

Distribuie pagina prin urmatoarele canale:

0 share-uri

Mai multe noutati