Anca Madussi, Sales Director XAPT, considera ca piata va fi din ce in ce mai putin concentrata pe solutii construite special pentru o anumita companie si mult mai interesata de solutiile produs, usor de implementat, cu plata lunara.

 

Anca Lazarescu, Sales Director

Am intrat in trimestrul IV al anului, cum arata 2016 pentru XAPT Solutions, in contextul pietei software / business din Romania?

Trimestrul IV coincide cu perioada in care deja ne facem strategia pentru 2017 bazandu-ne pe vanzarile din 2016 si pe prognoza „Must Win“ din 2017. Lucrurile arata foarte bine pentru noi, echipele noastre se maresc si se specializeaza constant. Am invatat cat de importanti sunt pentru noi specialistii si cat de relevant este pentru un client sa aiba in fata oameni pe care sa se poata baza. Ne dorim echipe mult mai mari si facem eforturi constante in acest sens de cel putin doi ani.

Ce planuri aveti pentru anul viitor?

Dorim sa fim partenerul de maine, azi. Ne-am decis sa introducem, alaturi de continuarea implementarilor de tip proiect (customizate pe nevoile clientului), implementarile de tip produs (precustomizate). Piata de Microsoft ERP clasica a atins deja gradul de maturizare la care speram, urmand acum trendul dinamic cu care Microsoft incearca sa ne obisnuiasca de o vreme. In acest sens, ne vom indrepta cu adevarat atentia catre Dynamics 365, pachet de servicii Cloud (nume de cod Madeira), in care vom regasi ERP, CRM, Power BI, Azure IoT, Cortana Intelligence, Office 365, Power Apps, Common Data Model si aplicatii 3rd party. Cu acest nou model se va petrece o schimbare majora intre departamentele de sales (accelerarea procesului de vanzari) si marketing (digital engagement). Va trebui sa incepem sa gandim mult mai simplu, mai usor, cu riscuri mai mici.

XAPT Solutions este principal partener Microsoft in furnizarea de servicii de consultanta, implementare si dezvoltare a solutiilor Microsoft Dynamics. Care ar fi noutatile ultimelor versiuni ale solutiilor din suita Microsoft Dynamics si cum se adapteaza piata la ele?

Suntem unul dintre cei 15 Global Independent Software Vendors din reteaua globala de parteneri Microsoft, care insumeaza peste 3.500. Accesul la informatie este mult mai facil si rapid, astfel am primit deja majoritatea informatiilor noi despre Dynamics 365, NAV 2017 si AX 7. AX 7 a imbunatatit vizibil productivitatea clientului web, prin navigare (lookups, cautare, personalizare), indeplinirea sarcinilor si introducere de date. Power BI Content Pack a fost adaugat, AX for Retail a fost imbunatatit (hardware local pentru continuitatea operatiunilor offline, capabilitati depozit, suport IOS si Android etc.), capabilitati de cloud etc. NAV 2017 ofera acum embedded Power BI daca folosim Office 365, imbunatatirea aplicatiei core si a platformei (experienta user, setare, configurare, functionalitati), crearea de noi oportunitati (E-everything, Cortana Intelligence, PowerApps, extensii etc).

Uneori, sistemele ERP bazate pe tehnologii invechite, dar chiar si unele noi, nu sunt pe placul utilizatorilor, din varii motive. Cum vedeti prezentul si viitorul solutiilor ERP?

Alaturarea termenilor de Microsoft si tehnologii invechite nu este unul fericit, Microsoft fiind cu adevarat un lider in noile tehnologii de pe piata. Daca revenim la piata din Romania, consider ca si solutiile software trebuie sa faca fata noilor generatii de manageri (parte din ei deja facand parte din generatia Y). Crescuti in „epoca digitala“, sunt atrasi de orice noutate, accepta usor oportunitatile si provocarile. Concluzionand, noii manageri vor gandi strategiile dupa sloganul „Move your BUY/ CAPEX (Capital Expense) to RENT/OPEX (Operational Expense).

Share

Distribuie pagina prin urmatoarele canale:

0 share-uri

Mai multe noutati