Mihai Madussi, Managing Director la XAPT Solutions, mizeaza in 2017 pe o crestere cu peste 20% a angajatilor si a numarului de clienti ai companiei, precum si pe lansarea propriului produs bazat pe platforma Microsoft Dynamics NAV.

Mihai Madussi, Managing Director

Ne apropiem de finalul anului, cum se incheie 2016 pentru XAPT?

2016 a fost un an interesant pe toate planurile pentru noi, respectiv resurse, servicii si licente clienti. Incepand cu resursele, putem conclu­ziona ca, pe baza unei strategii si a unui efort sustinut pe par­cursul a doi ani, am reusit sa reinnoim si sa stabilizam toate echipele: consultanta, dezvoltare si vanzari. Astfel, am ajuns la un echilibru ideal intre se­niori, middle si pool-ul de juniori. Adresam cu o stra­tegie coerenta de HR fiecare tip de nevoie in functie de senioritatea resurselor. In ceea ce priveste valoarea serviciilor si a licentelor, aces­tea au urmat un trend previzionat – serviciile de crestere, licentele de scadere. Scaderea va­lorii licentelor vandute se incadreaza in tendintele pietei internationale – mutarea catre subscriptii si renun­tarea la on-premise.

Ce asteptari aveti de la 2017?

Am reusit deja sa securizam parte din 2017 prin proiecte care incep acum si se vor intinde pe tot anul viitor. Pentru 2017 ne propunem sa aducem in Romania add-on-ul NAXT – Microsoft Dynamics AX pentru distributie si echipamente din industria grea, care ne-a adus la nivel international si cel mai mare client de AX, 12.000 de useri concurenti. NAXT a fost vandut pana acum in afara Europei, la diversi dealeri de Caterpillar (Milton, Thompson, NMC, Kelly Tractor etc.) precum si alti dealeri: Sime Darby Industrial, Leavitt Machinery etc. Fiind unicul partener Microsoft in domeniul echipamentelor din industria grea, implementarile noastre de NAXT – Microsoft Dynamics AX sunt in mod real necesare clientilor nostri. Punctele forte ale solutiei sunt ma­nagementul echipamentelor, al inchirierilor flotei, al pieselor, al service-ului, al resurselor umane si al proiectelor tehnice.

Din punctul de vedere al portofoliului de clienti, ce estimari aveti pentru urmatorul an?

Ne axam in continuare pe domeniile in care stim ca facem diferenta, atat prin solutii cat si prin expertiza – distributie avansata, retail, productie si servicii profe­sionale. Surpriza pe care o pregatim este lansarea propriului produs bazat pe platforma Microsoft Dynamics NAV. Va fi o linie de business complet separata de cele existente, sustinuta de o echipa noua compusa din vanzari, marketing, consultanta si dezvoltare. De asemenea, va avea o com­ponenta separata de R&D, bugetul alocat pentru 2017 fiind in jurul sumei de 100.000 de euro. Vom lansa oficial produsul in trimestrul II al anului viitor, cand vom reveni si cu vesti. In concluzie, asteptam o crestere de peste 20% a numarului de clienti pentru anul viitor in comparatie cu cea de 10% din acest an.

Ce planuri legate de personal aveti?

Ne propunem o crestere de 20% a perso­nalului din echipele existente, cat si aducerea unor pozitii noi. Principalul obiectiv ramane insa retentia angajatilor, prin politici foarte clare de HR. Politica de personal din IT este o problema in Romania de cel putin 5-6 ani si ma refer atat la companii, cat si la angajati. Avem exemplu de multinationale care au ve­nit in Romania doar pentru a face outsourcing pentru Europa de Vest. S-au indreptat natural catre angajati ai companiilor cu prezenta stabila in piata, pe care îi inchiriaza la rate occi­dentale bazate pe costuri autohtone.
Ca o concluzie, ne propunem pentru 2017 mai multa rabdare si tenacitate in a urmari si pastra resursele necesare.

„Aducem in Romania add-on-ul NAXT – Microsoft Dynamics AX pentru distributie si echipamente din industria grea, care ne-a adus la nivel international si cel mai mare client de Microsoft Dynamics AX – 12.000 de useri concurenti“, Mihai Madussi,  Managing  Director XAPT  Solutions.

Share

Distribuie pagina prin urmatoarele canale:

0 share-uri

Mai multe noutati