Dynamics 365 (“one-stop-shop” pentru ERP si CRM) reprezinta, in primul rand, acceptarea, in crestere fata de anul trecut, a companiilor in ceea ce priveste programele si app-urile Microsoft in cloud. Dynamics 365, pe langa cele doua versiuni cu ERP si CRM incluse (Business si Enterprise), ofera integrare cu Office 365, Power BI, Power Apps etc.

Anca_Madussi_XAPT

Anca Madussi, Sales Director XAPT Solutions

Intrand in detalii, Power BI este o colectie de instrumente si servicii care ajuta, cu precadere, la crearea tablourilor de bord si /sau a vizualizarilor interactive de date. Dupa ce rapoartele sunt construite, pot fi publicate pe PowerBI.com pentru acces mobil (IOS, Android si Microsoft Windows), si, in afara de asta, pot fi salvate in clientul “Dynamics 365 for Operations” pentru a putea oferi vizualizari interactive legate de procesele de business. Exista si termenul de Power Trio (Power BI, Power Apps si Flow). Impreuna, ofera “power user-ilor” (care nu trebuie sa fie dezvoltatori) posibilitatea de a rezolva sarcini care pana acum necesitau competente de programare: construirea de aplicatii de business, web si mobile, prin PowerApps si configurari simple pentru automatizarea proceselor de business prin Power Flow.

Power Apps include acum si Common Data Model (CDM), coloana vertebrala a datelor business-ului, organizandu-le intr-o forma standardizata, dar extensibila, care ajuta la crearea rapida a unor noi aplicatii sau fluxuri cu valoare adaugata.

Power Apps poate utiliza, pe langa Common Data Model, SharePoint, Dropbox si chiar FTP. Pentru Microsoft (si pentru partenerii sau clientii sai, implicit),  inteligenta artificiala necesara rezolvarii sarcinilor este expusa prin Azure Machine Learning, Cortana, Power BI. A venit vremea ca toate datele pe care cu greu ne chinuim cu totii sa le strangem, sa putem sa le si analizam asa cum trebuie, fara cunostinte amanuntite de statistica si analiza de date.

Beneficiile Dynamics 365 nu vor intarzia sa apara: pe langa avantajele deja traditionale ale cloud-ului (toata afacerea va putea fi online si toata infrastructura va fi virtuala), mai apar accesul de oriunde, de pe orice dispozitiv, implementari rapide si cu o mare flexibilitate, fara un cost prohibitiv. Pornind de la integrarea nativa cu dispozitive IoT (Internet of Things), mentenanta predictiva sau alte activitati utile, de exemplu, intr-o fabrica si pana la colegii lor din backoffice, suita de la Microsoft isi arata valoarea si pentru vanzatori, pentru consultanti sau pentru tehnicienii din teren. Cele de mai sus se pot traduce, foarte curand, in economii importante pentru fiecare firma-client. Poate ajuta, de asemenea, si la dezvoltarea ideii de “location of my choice” ale angajatilor. Eliminarea necesitatii unui birou mare precum si oportunitatea de a oferi tuturor posibilitatea de a lucra de acasa (pentru firmele a caror activitate se preteaza la aceste politici) este un “win-win” pentru ambele parti.

Fiind un model de subscriptie, Dynamics 365 se poate scala in functie de necesitatile lunare, numarul de utilizatori licentiati putand fi modificat in ambele sensuri, oricand.

Revenind la compania noastra, XAPT, ne propunem ca de indata ce acest produs (sau mai degraba suita de produse), in toate versiunile, va fi disponibil in România, sa il consideram o prioritate de prim rang pentru strategia urmatorilor ani.

Share

Distribuie pagina prin urmatoarele canale:

0 share-uri

Mai multe noutati