La inceputul anului, XAPT, unul dintre partenerii Microsoft Dynamics la nivel global, cu sediul in Budapesta, Ungaria, prezent si in Canada, Statele Unite si Australia, a anuntat achizitia LLP Dynamics Group. Despre cum decurge procesul de absorbtie a LLP Dynamics in noua structura XAPT, am discutat cu Anca Lazarescu, Sales Director XAPT Solutions.

Anca_Madussi_XAPT

Anca Lazarescu, Sales Director

Am intrat deja in ultimul trimestru al acestui an – ce a insemnat 2014, pana in acest moment, pentru LLP Dynamics/XAPT? Anul 2014 a însemnat pentru LLP Dynamics/XAPT o schimbare in bine, pe care ne-o doream de suficient de mult timp incat sa devina stringenta. Am ajuns, din nou, la numarul de angajaţi pe care il aveam in 2008, inainte de criza. Diferentele fata de acel moment stau in experienta dovedita a resurselor XAPT Solutions din departamentele de consultanta si dezvoltare. Putem afirma cu certitudine, in acest moment, ca resursele noastre sunt, de departe, cele mai experimentate din piata, acumuland un numar mare de proiecte din industrii variate si de complexitate ridicata.
Piata de ERP poate sustine acum numai companii mature. XAPT Solutions este una dintre aceste companii, iar clientii cu care colaboram apreciaza pozitia noastra pe piata din ultimii 17 ani.

Piata a reactionat asa cum v-ati asteptat la schimbarile comunicate?
Personal, cred ca piata a reactionat mult mai bine decat ne asteptam la schimbarile comunicate.
Pentru partenerul nostru principal, Microsoft, schimbarea prin care am trecut a fost ca o bula de aer in ceea ce priveste vanzarile din Europa Centrals si de Est.
Am fost declarati partenerul anului pentru aceasta zona de interes. Alianta dintre LLP Dynamics si XAPT, doi parteneri puternici cu prezenta internationala in piata de ERP, nu poate decat sa ajute la definirea strategiilor si a proiectelor internationale din aceasta zona.
In Romania, desi credeam ca nu va avea un mare impact asupra potentialilor clienti, a avut. Anul 2014 a fost anul in care am semnat cele mai mari proiecte de AX si NAV de pana acum. Nu cred ca este oportun sa enumar parte din acestea, cu o singura exceptie: Electromagnetica. Este un proiect care a fost finalizat cu succes in acest an, de importanta majora pentru noi, unde au fost acoperite cu Microsoft Dynamics AX toate cele 5 companii sub aceeasi umbrela si in care am dezvoltat un add-on de energie specific nevoilor clientului. In acest moment, Electromagnetica are o cifra de afaceri de 115 milioane EUR si aproximativ 600 de angajati.
In relatia cu clientii nostri, asa cum i-am si asigurat inca de la anuntarea achizitiei, nu au intervenit schimbari. Lucrul acesta ne-a fost confirmat si de sondajul realizat nu cu mult timp in urma – clientii nostri ne percep in acelasi mod ca si inainte de 2014.

Sa intelegem ca acum, pe final de an, urmeaza ca aceasta tranzactie sa fie vizibila si din exterior – veti incepe anul 2015 cu denumirea de XAPT. Sunteti pregatiti pentru aceasta ultima etapa?
Tot ce a fost stabilit din punct de vedere preluare a fost deja finalizat. Mai sunt unele aspecte operationale care sunt in desfasurare, dar ele nu au niciun impact strategic asupra derularii procesului. Da, suntem pregatiti pentru urmatoarea etapa, atat noi, LLP Dynamics, cat si XAPT. Speram ca trecerea la elementele vizuale XAPT sa fie perceputa ca pe un pas inainte si acest lucru il vom comunica si la evenimentul din acest an, dedicat clientii nostri.

In contextul acestor noutati, ce anume din LLP Dynamics planuiti sa pastrati si sa duceti mai departe cu XAPT?
Cu certitudine dorim sa pastram experienta, modalitatea de a trata si aborda proiectele internationale. Echipa LLP Dynamics are o experienta vasta in acest domeniu, care a fost mereu recompensata prin proiecte interesante. Parteneriatele internationale si prezenta regionala ne-au ajutat intotdeauna sa nu depindem exclusiv de piata romaneasca.

Share

Distribuie pagina prin urmatoarele canale:

0 share-uri

Mai multe noutati