XAPT Solutions Romania, unul dintre cei mai mari inte­gratori ai solutiilor software de bu­siness Microsoft de pe piata locala, a pus bazele unei noi divizii, axate strict pe solutii software de bu­siness intelligence (BI), pentru care are deja clienti din industrii precum servicii inchiriere ma­sini, import si comercializare de produse natu­riste, productii tipografice sau distri­butie de componente auto. Infiintarea noii di­vizii vine in conditiile in care solutiile soft­ware de tip ERP (Enterprise Resource Plan­ning) prin intermediul carora companiile isi ges­tioneaza resursele in mod centralizat au devenit o comoditate.

„Solutiile ERP devin comune si la fel si cloud-ul. Acesta este mesajul dat de Microsoft. In urmatorii 10-15 de ani trebuie sa ne axam pe solutiile bazate pe tehnologia inteligentei artificiale. Solutiile ERP de la Microsoft vor fi furnizate 100% in forma SaaS (Software as a Service), adica firmele vor plati o subscriptie pentru utilizarea acestora din cloud-ul public al Microsoft. Ca atare, companiile care imple­men­teaza astfel de solutii nu vor mai putea trai din licente. Vor fi nevoite sa vina cu solutii proprii bazate pe platformele Micro­soft ca sa aduca plusvaloare“, a declarat pentru ZF Mihai Madussi, Managing Director in cadrul XAPT Solutions Romania.

In aceste conditii, compania, care este specializata in implementarea solutiilor ERP oferite de Microsoft – Microsoft Dynamics AX si Microsoft Dynamics NAV, a creat inca de anul trecut o solutie proprie de tip ERP, numita SmartBiz 365, pentru a se adapta tendintelor de pe piata, anticipand schimbarea regulilor din industria de profil. Iar anul acesta, XAPT a continuat redefinirea companiei prin infiintarea unei divizii dedicate pentru Power BI – platforma de business intelligence de la Microsoft, Power Apps – solutia Microsoft pentru dezvoltarea aplicatiilor mobile, si Microsoft Flow – o solutie pentru eficientizarea fluxurilor de lucru dintr-o organizatie.
„Am format o echipa separata pentru aceste tipuri de solutii de la Microsoft. Pe platforma Power BI am creat o solutie proprie de business intelligence care are module pentru achizitii, zona financiara, vanzari si logistica si care ofera 35 de rapoarte plus 9 dashboard-uri in care top managementul unei companii poate vedea imaginea de ansamblu a afacerii in timp real“, a explicat Madussi.

Astfel, solutiile de business intelligence vin in completarea solutiilor ERP, care reprezinta coloana vertebrala pentru desfasurarea activitatii unei companii, aceasta fiind sursa extragerii de date pentru realizarea rapoartelor in cadrul solutiilor de BI.

„Rapoartele le-am creat pe baza indicatorilor internationali de performanta. Toti clientii sunt interesati de viteza medie de rotatie a stocurilor, cash flow si contul de profit si pierdere“, a punctat el. Capabilitatile solutiei de BI pot fi extinse ulterior si cu ajutorul tehnologiei inteligentei artificiale pentru a face predictii si sugestii pentru diferite campanii de marketing, spre exemplu, pe baza istoricului de comportament al cumparatorilor.

Costul implementarii unei solutii de business intelligence variaza intre 3.000 si 15.000 euro – pentru o companie simpla sau pentru un grup cu 6-7 companii. In ceea ce priveste durata implementarii unei astfel de solutii software de raportare, aceasta poate fi de doua saptamani sau chiar si de doua luni in functie de complexitatea proiectului.

Articol publicat in editia tiparita a Ziarului Financiar din data de 01.12.2018.

Share

Distribuie pagina prin urmatoarele canale:

0 share-uri

Mai multe noutati