Impactul fenomenului Digital Transformation in randul companiilor cu activitate de productie este in continua crestere, in conditiile in care comportamentul consumatorilor este, la randul sau, in permanenta schimbare, intr-un  ritm alert.

Big Data Analytics, precum si progresele inregistrate de dezvoltarea Inteligentei Artificiale (in special Machine Learning) contribuie din plin la transformarile prezente in toate ramurile industriale. Prin cresterea accelerata a gradului de automatizare se creeaza premisele unei noi revolutii industriale, in care conceptul de Smart Factories nu mai reprezinta doar o proiectie pentru viitor, ci o realitate a prezentului.

Contextul pandemiei a contribuit, de asemenea, la schimbari de comportament in randul consumatorilor, avand ca efect imediat necesitatea crearii de noi procese in activitatea de productie, pentru a se putea tine pasul cu noile schimbari.

Cresterea eficientei operationale, imbunatatirea productivitatii, mentenanta proactiva, un lant de aprovizionare optimizat si un sistem care sa permita gestiunea centralizata si in timp real a activelor fixe, sunt lucruri de care industria producatoare are nevoie pentru a se adapta acestor schimbari.

image/svg+xml

Impactul fenomenului Digital Transformation in randul companiilor cu activitate de productie este in continua crestere, in conditiile in care comportamentul consumatorilor este, la randul sau, in permanenta schimbare, intr-un ritm alert.                Mihai Ionescu

- Mihai Ionescu, Senior Sales Consultant

Un raport recent publicat de IDC estimeaza ca, pana in anul 2024, peste 60% dintre companiile G2000 cu activitate de productie se vor baza pe platforme de AI (Inteligenta Artificiala) pentru optimizarea lantului de aprovizionare, tintind o crestere a productivitatii cu peste 20%.

Dynamics 365 Finance & Supply Chain Management (pe scurt, Dynamics 365 Finance & SCM – cunoscuta anterior drept Microsoft Dynamics AX ) este platforma ERP adoptata de foarte multe companii cu activitate de productie. Dispunand in mod nativ (out-of-the-box) de functionalitati care inglobeaza tehnologii moderne cum ar fi „Intelligent Analytics”, „Embedded Intelligence” sau „modern reporting”, Dynamics 365 Finance & SCM permite integrarea tuturor proceselor operationale.

Iata 3 motive pentru care aceste companii aleg Dynamics 365 Finance & SCM:

Vizibilitate „end-to-end”

Pe masura ce companiile isi extind prezenta geografica, apare implicit si necesitatea de a avea o vizibilitate in timp real si un control cat mai bun (si) asupra operatiunilor locale. Dynamics 365 Finance & SCM unifica si armonizeaza procesele de vanzari cu cele de logistica, productie, management al activitatii din depozite (WMS) si financiar, asigurand transparenta si suportul necesare pentu o gestiune centralizata a acestora.

Daca peste toate acestea adaugam si mecanismele proprii de raportare si integrarea nativa cu Microsoft Power BI – instrument avansat de Business Intelligence care permite extragerea, prelucrarea si analiza datelor din companie in vederea asigurarii suportului decizional, putem spune ca Microsoft pune la dispozitie un ecosistem complet, care permite o vizibilitate de tip „360 de grade” asupra activitatii.

Monitorizare si interventii in tip real

Accesul rapid la informatiile care tin de activitatea curenta este critic pentru luarea deciziilor corecte. Prin capabilitatile de tip „Analytics Intelligence”, Dynamics 365 Finance & SCM pune la dispozitie informatii in timp real despre functionarea anumitor procese sau echipamente, permitand identificarea rapida a eventualelor blocaje in activitate. Spre exemplu, utilizand Remote Assist, angajatii pot beneficia de suport calificat de la distanta din partea echipelor de asistenta, care pot vizualiza si accesa informatii critice pentru a rezolva rapid anumite probleme de functionare. Acest lucru permite si o imbunatatire a nivelului de calitate al serviciilor, prin cresterea disponibilitatii echipamentelor de productie. Suportul nativ pentru dispozitive mobile (tableta, smatphone, terminale inteligente) asigura un grad mare de libertate atat pentru culegerea de informatii cat si pentru citirea si interpretarea acestora.

Cresterea productivitatii angajatilor

In conditiile in care companiile din industria producatoare cauta in permanenta solutii pentru eficientizarea activitatii, Dynamics 365 Finance & SCM pune la dispozitia operatorilor o serie de fluxuri de lucru si instrumente bazate pe AI (Inteligenta Artificiala), solutii de colaborare si de analiza, care le permit sa isi indeplineasca sarcinile de lucru rapid si eficient.

De la colectarea si analiza datelor din sistemele de productie pentru o mai buna vizibilitate si pana la automatizarea proceselor pe tot parcursul ciclului lor de viata, Dynamics 365 Finance & SCM le permite angajatilor sa colaboreze mai eficient, sa remedieze mai usor si mai rapid problemele de functionare, asigurand astfel continuitatea activitatii.

Dynamics 365 Finance & SCM permite cresterea performantei procesului de productie prin controlul utilizarii resurselor de productie (spre exemplu: masini, utilaje, SDV-uri, operatori, furnizori de servicii) si urmarirea etapelor fluxului de productie (cum ar fi planificarea necesarului de materii prime si materiale, subansamble, rebuturi si produse finite, consum de manopera).

Costurile de productie sunt inregistrate in timp real, acest lucru facand posibila o comparatie rapida intre costurile estimate si cele reale.

Comenzile de productie pot fi lansate independent sau pe baza modulului de planificare din Dynamics 365 Finance & SCM, in corelatie directa cu planificarea comenzilor de aprovizionare si transfer intre gestiuni.

Afla cum te poate ajuta, in mod concret, Microsoft Dynamics 365 for Finance & Supply Chain Management. Urmareste pagina noastra dedicata solutiei: Dynamics 365 Finance. Asteptam intrebarile tale.

Share

Distribuie pagina prin urmatoarele canale:

0 share-uri

Mai multe noutati