Suita de produse Microsoft Dynamics ERP se muta in cloud. Partenerii Microsoft, care pana acum s-au focusat pe furnizarea de solutii clasice, vor fi nevoiti sa se adapteze. Acest lucru presupune un efort foarte mare, mai ales pentru ca nu orice solutie poate fi migrata in cloud intr-un mod rentabil. De asemenea, este necesara dezvoltarea unui alt model de business si utilizarea de canale noi de distributie. Pana la sfarsitul anului, COSMO CONSULT Group va pune la dispozitie majoritatea solutiilor sale in cloud.

Situatia impusa de conditiile pandemiei a stimulat si mai mult nevoia de migrare in cloud. Pe langa costurile mai mici si aspectele legate de securitate, flexibilitatea este un factor decisiv: cei care isi muta solutia de afaceri in cloud pot reactiona mai rapid la evenimentele neprevazute.

Consolidarea pietei in solutii adaptate noilor cerinte de business

Pentru a putea beneficia de toate avantajele mediului cloud, companiile trebuie sa foloseasca ultima versiune a solutiei de afaceri detinute. Acest lucru obliga partenerii Microsoft sa isi actualizeze in mod constant solutiile din portofoliu. „In practica, aceasta inseamna furnizarea de actualizari lunare minore si o actualizare majora cel putin o data la sase luni. Pentru partenerii de dimensiuni mai mici, acest lucru ridica problema rentabilitatii dezvoltarii produselor. Daca nu exista o distributie sustinuta, efortul de dezvoltare nu va fi justificat”, spune Daniel Schmid, Chief Portfolio Officer la COSMO CONSULT.

Toate solutiile specifice industriilor vor fi in curand in cloud

Schmid considera ca partenerii cu un portofoliu divers de solutii care au capacitate mare de dezvoltare ar trebui sa profite de aceste conditii pe termen lung: „Cloud-ul si App Source conduc la consolidarea pietei. Furnizorii de software care nu isi muta solutiile in cloud vor trebui sa gaseasca alternative la sistemele folosite pana acum de clientii care doresc sa faca aceasta schimbare. In acelasi timp, App Source creste vizibilitatea produselor online.” COSMO CONSULT migreaza in cloud toate solutiile specifice industriilor si aproape toate modulele suplimentare. La jumatatea anului 2020 era deja posibila achizitionarea din Microsoft AppSource a 22 de solutii din suita Microsoft Dynamics 365.

Aproape toate celelalte module vor fi adaugate pana la sfarsitul acestui an. Acest lucru face posibil ca portofoliul de solutii COSMO CONSULT sa fie disponibil in cloud intr-un timp foarte scurt. „Cloud-ul are o importanta centrala in strategia noastra globala. Nu este vorba doar despre migrarea solutiilor existente, ci si despre aplicatii noi. Clientii nostri se asteapta la solutii integrate specifice pentru industrii pentru care nu mai exista limite de sistem intre ERP, CRM si BI, de exemplu. In domenii precum data & analytics si Intelligent ERP lucram la tehnologii moderne, orientate spre viitor. Acestea includ servicii inteligente pentru transferul de cunostinte, care sprijina utilizatorii in viata lor de zi cu zi.”, adauga Schmid.

Share

Distribuie pagina prin urmatoarele canale:

0 share-uri

Mai multe noutati