Lucrul de la distanta nu mai este “nice to have”, a devenit un “must have” in noul context mondial. Pentru a putea continua activitatea de la distanta, comunicarea trebuie sa se mute in online, cu ajutorul diverselor tool-uri puse la dispozitie, cum ar fi Microsoft Teams.

Intalnirile virtuale vin cu reguli diferite fata de  intalnirile  fata in fata. Daca intalnirile virtuale sunt pentru tine o provocare si ai nevoie de cateva indrumari, te putem ghida cu sfaturile de mai jos:

Sfat 1: Utilizarea videoconferintelor in loc de simplele apeluri vocale

Comunicarea nu se bazeaza doar pe limbaj, ci si pe gesturi si expresii faciale; fata unei persoane ne spune multe despre personalitatea ei. In plus, este mai usor sa porti conversatii  atunci cand va puteti vedea reciproc.

Sfat 2: Moderarea intalnirii

Un moderator poate fi chiar mai important pentru intalnirile virtuale decat pentru intalnirile clasice. Este sarcina lui de a face fiecare participant sa se simta inclus si sa se asigure ca toata lumea are sansa de a se exprima. In intalnirile online acest lucru este esential deoarece conexiunile instabile duc uneori la intreruperi nedorite.

Sfat 3: Distribuirea unei agende inainte de intalnire

O agenda este fundamentul unei reuniuni virtuale. Desi pregatirea ei poate fi consumatoare de timp, totusi, ea face intalnirea mai eficienta si mai structurata. Prin urmare, efortul suplimentar este justificat. In mod ideal, nu ar trebui sa existe mai mult de 5 subiecte pe ordinea de zi.

Sfat 4: Seteaza o limita de timp

Intalnirea online necesita multa concentrare si nu este recomandat sa dureze mult timp. Mai degraba, ar trebui sa imparti intalnirea in sesiuni de 1 sau 2 ore. Daca este posibil, aceste sesiuni ar trebui sa abordeze subiecte diferite. Ofera participantilor posibilitatea de a lua pauze intre ele.

Sfat 5: Inregistrarea intalnirilor

Daca participantii isi dau consimtamantul, poti inregistra cu usurinta intalnirile utilizand solutiile moderne de videoconferinta, precum Microsoft Teams. In acest fel, rezultatul este pastrat, iar membrii echipei care nu au luat parte la intalnire, o pot vedea ulterior.

Concluzie

Intalnirile online nu sunt dificile. Daca respecti cateva reguli, poti colabora eficient cu colegii tai, utilizand sisteme de conferinta digitale. Acest lucru nu se aplica numai in situatii de criza – lucrul flexibil si de la distanta este in crestere si va deveni in curand o normalitate in multe industrii. Intalnirile virtuale joaca un rol foarte important in aceasta privinta: daca le utilizezi corect, putem toti beneficia de ele.

Esti interesat de mai multe detalii despre Microsoft Teams (unul dintre tool-urile digitale)?

Daca ai nevoie de sfaturi suplimentare pentru intalnirile online sau vrei sa inveti cum sa colaborezi cu echipele de colegi care lucreaza de acasa, ne poti scrie la ro.info@cosmoconsult.com. De asemenea, am venit in intampinarea nevoilor tale cu pachete special gandite pentru desfasurarea in bune conditii a activitatii de acasa, la preturi accesibile: https://cosmoconsult.ro/solutii/microsoft-365/work-from-home/

Share

Distribuie pagina prin urmatoarele canale:

0 share-uri

Mai multe noutati