„COSMO CONSULT a dezvoltat COSMO SAF-T, o solutie in cloud, capabila sa permita generarea declaratiei de catre toti clientii nostri, indiferent de versiunea si solutia ERP pe care acestia o folosesc. De asemenea, ne propunem sa acoperim orice solutie ERP cu COSMO SAF-T, atat timp cat in aceasta se regasesc toate datele necesare Declaratiei 406”, declara Costin Tiru, Operations Manager COSMO CONSULT.

SAF-T (Standard Audit File for Tax) este un standard international, conceput de catre Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), scopul fiind schimbul electronic de date contabile dintre contribuabili si agentiile nationale de administrare fiscala. Declaratia D406 (SAF-T) este un fisier in format electronic, bazat pe XML, standardizat international pentru trimiterea de rapoarte fiscale, de raportare TVA, de la societati catre autoritatile fiscale.

image/svg+xml

„Am creat platforma SAF-T in Microsoft Azure, profitand de experienta pe care o avem in implementarea in cloud a solutiilor Dynamics 365 si ne-am propus ca noul produs sa inglobeze toate atuurile: disponibilitate, securitate, performanta. La realizarea COSMO SAF-T, ne-am preocupat sa asiguram corectitudinea cerintelor de raportare si a modalitatilor in care acestea trebuie realizate putand spune ca oferim companiilor o solutie completa, care respecta reglementarile impuse“.

- Costin Tiru, Operations Manager COSMO CONSULT

SAF-T reprezinta o provocare pentru multe companii din Romania. Mai devreme sau mai tarziu (anul viitor pentru marii contribuabili si peste doi ani pentru companiile mici si mijlocii), SAF-T va deveni obligatoriu, astfel incat mediul de business trebuie sa se pregateasca din timp.

„COSMO CONSULT este pregatit sa raspunda acestei cerinte, oferind suport companiilor incepand de la revizuirea datelor, maparea lor, implementarea solutiei si pana la verificarea datelor si generarea fisierelor XML. Pana la aceasta data, am semnat contracte pentru implementarea solutiei cu mai mult de 15 dintre clientii din portofoliu.

In contextul schimbarilor impuse de transformarea digitala, companiile au nevoie de un partener IT puternic care sa furnizeze nu numai know-how, ci care sa le fie si alaturi pe termen lung – este principiul COSMO CONSULT, pe care se bazeaza si realizarea COSMO SAF-T”, conchide Costin Tiru, Operations Manager COSMO CONSULT.

Daca vrei sa afli mai multe, nu ezita sa ne contactezi. Colegii nostri vor raspunde intrebarilor tale.

Contacteaza-ne

Share

Distribuie pagina prin urmatoarele canale:

0 share-uri

Mai multe noutati