Trecerea la solutii software-as-a-service marcheaza adoptarea unei culturi digitale pentru intreaga organizatie. Aceasta constituie baza pentru automatizarea operatiunilor de rutina, precum si pentru creativitatea angajatilor tai. Utilizarea inteligentei artificiale, a aplicatiilor de analiza sau a automatizarii cu roboti software face compania mai atragatoare pentru angajati si parteneri de afaceri. Schimba modul in care oamenii colaboreaza si potenteaza know-how-ul in cadrul companiei.

O abordare diferita a muncii

Cultura digitala incepe sa prinda contur din momentul in care managementul decide sa implementeze software-as-a-service. Pentru ca, din acel moment, toate sistemele IT vor fi, in mod constant, la cel mai inalt grad de dezvoltare tehnologica. Functionalitatile vor fi disponibile pentru angajati in acelasi mod in care noi functii sunt puse la dispozitie pentru smartphone-urile pe care acestia le folosesc, de exemplu – odata ce o noua functie devine disponibila, aceasta este imediat instalata si activata pentru utilizare.

Toate acestea reprezinta oportunitati majore de conectare, interconectare si reorganizare a abilitatilor umane cu avantajele automatizarii. In noua cultura corporativa, oamenii sunt responsabili pentru munca foarte specializata, ce creeaza valoare. Sarcina computerului este de a utiliza inteligenta artificiala sau invatarea automata pentru a efectua calcule complicate, adica sa ofere o imagine de ansamblu asupra relatiilor dintre logistica si productie.

Managementul schimbarii in companie

Algoritmii structureaza datele companiei in informatii si cunostinte. Deci, unul dintre principalele avantaje ale lucrului cu tehnologii inovatoare este abilitatea de a obtine informatii dintr-o analiza. Cultura digitala ofera un mediu in care angajatii si organizatia pot aprofunda, in mod continuu, cunostințele si expertiza. Acest lucru are un impact direct asupra succesului afacerii.

Comparativ cu sistemele vechi, acesta este un adevarat salt cuantic. Sistemele anterioare nu permiteau angajatilor sa isi foloseasca creativitatea si impuneau limitari uriase asupra modalitatii de lucru.

Aceasta cultura digitala face ca o companie sa fie atractiva pentru personalul existent. Chiar si cei care sunt in cautare de noi locuri de munca urmaresc angajatori care sa le ofere un mediu digitalizat de inalta tehnologie. Atragerea si acomodarea cu oameni cu abilitati tehnologice si cu experienta digitala devine un aspect important al managementului schimbarii pentru companiile in curs de digitalizare.

O amprenta digitala pentru toti

Noua cultura le ofera angajatilor o mare libertate de a face mai mult decat sa lucreze cu instrumente digitale. Le permite sa isi dezvolte si sa-si realizeze propriile obiective digitale in cadrul organizatiei. Compania beneficiaza de toate acestea prin specialistii din fiecare departament care sunt capabili sa puna in aplicare experienta lor pentru a face fluxurile de proces mai bune, mai rapide, mai eficiente si digitalizate.

Pentru a-i ajuta, furnizorii de servicii cloud echipeaza utilizatorii cu instrumente „low-code” sau „no-code” ca serviciu. Acest lucru permite tuturor celor din companie sa examineze si sa analizeze fluxurile de proces si sa faca recomandari specifice pentru imbunatatire – lasand astfel propria lor amprenta digitala asupra organizatiei.

Fa inca un pas spre abordarea unei culturi moderne si afla mai multe! Urmareste un webinar on-demand in limba engleza despre SaaS. Colegii nostri iti explica in detaliu tot ce trebuie sa stii, din punct de vedere tehnic, despre modelul de furnizare al solutiei.

Vreau sa vad webinarul

Share

Distribuie pagina prin urmatoarele canale:

0 share-uri

Mai multe noutati