In multe organizatii exista o discrepanta izbitoare intre eforturile tehnologice si numarul de angajati, pe de o parte, si cunostintele, agresivitatea si numarul de atacatori, pe de alta parte.

Concepte de securitate redundante

Una dintre principalele competente ale furnizorilor de cloud este  prevenirea  atacurilor, acestia depunand eforturi considerabile pentru a-si securiza centrele. In ceea ce priveste tehnologia, de exemplu, prevenirea se realizeaza prin intermediul unui software de securitate care este actualizat ora de ora si ale carui imbunatatiri se bazeaza pe o analiza continua a atacurilor.

In plus, datorita functionarii centrelor de calcul cu servere in oglinda, acestea garanteaza concepte de securitate redundante, precum si securitate completa a cladirilor datorita usilor anti-incendiu si comenzilor de acces. Pe langa aceste standarde, clientilor le sunt oferite toate aplicatiile suplimentare de securitate si solutiile de conformitate sub forma de servicii software. Aceasta poate varia pana la recomandarile de securitate bazate pe inteligenta artificiala. In acest fel, se ofera managerilor IT un nivel ridicat de securitate IT, precum si fiabilitate, ceea ce pentru departamentele IT este greu realizabil doar pe baza propriei expertize.  In multe cazuri, se lucreaza cu un mediu IT complex, care s-a dezvoltat de-a lungul anilor. In cadrul auditului de securitate, se pare ca, adesea, multe dintre sisteme ruleaza pe hardware vechi care nu este capabil sa asigure securitate operationala pe termen lung.

Eliminarea vulnerabilitatilor din aplicatii

Cu toate acestea, furnizorii SaaS au mii de angajati in intreaga lume, care analizeaza centrele de calcul si mentin aplicatiile in siguranta. Daca sunt detectate vulnerabilitati in sistemele de e-mail, de exemplu, acestea sunt eliminate imediat. Clientii SaaS se bazeaza pe faptul ca serviciile oferite nu sunt doar actualizate in permanenta, ci sunt securizate folosind sisteme redundante.

Pe langa echipele multidisciplinare de raspuns la incidente, centrul de operatiuni de securitate, informatii de securitate si gestionarea evenimentelor fac parte, de asemenea, din facilitatile care asigura solutiile SaaS. Securitatea este la un nivel pe care multe companii nu si-l pot permite din cauza mediilor IT eterogene.

Evitarea daunelor cu ajutorul solutiilor SaaS

Nu este de mirare faptul ca managerii IT simt ca munca lor este usurata atunci cand deleaga sarcini administrative furnizorilor de servicii software. Activitatea pe care o deleaga furnizorilor externi de servicii este cea care necesita o mare cantitate de cunostinte tehnologice detaliate sau care vine cu un risc extrem de ridicat de deteriorare. Multe functii on-premise sunt depasite fiind inlocuite cu un nivel de securitate de neconceput pana nu demult.

Cu toate acestea, responsabilitatea pentru securitatea de baza revine departamentelor IT. De obicei, furnizorii nu isi asuma responsabilitatea pentru procesele standard, cum ar fi gestionarea autorizatiilor. Monitorizarea continua si mentinerea unei imagini de ansamblu a aplicatiilor achizitionate ca serviciu intra, de asemenea, in responsabilitatea specialistilor interni.

Pe langa securitate, SaaS ofera si alte avantaje. Afla despre ele urmarind un webinar gratuit, in limba engleza.

Vreau sa urmaresc webinarul

Share

Distribuie pagina prin urmatoarele canale:

0 share-uri

Mai multe noutati