1. Usurinta cu care conecteaza date

Power BI reuseste sa aduca cu usurinta datele intr-un singur ecran, facand procesul de raportare accesibil, organizat si vizibil. In versiunea curenta, instrumentul de Business Intelligence accepta peste 70 de conectori externi, permitandu-ti sa incarci date dintr-o gama larga de surse bazate pe cloud, cum ar fi Azure, DropBox, Google Analytics, OneDrive si SalesForce, pe langa Excel, fisierele CSV si datele depozitate local, precum baza de date SQL. Cu acesti conectori incorporati, poti incarca dashboard-uri si poti efectua analize intr-un timp foarte scurt. De asemenea, poti personaliza elemente asa cum iti doresti sau poti porni de la zero, prin importarea datelor si dezvoltarea de dashboard-uri si rapoarte proprii. Solutia detine o interfata drag&drop, eliminand, astfel, necesitatea de a avea cunostinte de programare. In plus, combina multiple fisiere (precum foi de calcul Excel), permitandu-ti sa analizezi datele intr-un singur raport.

       2.  Este un instrument performant

Motorul de modelare al Power BI, Power Pivot (partajat cu Excel), este o baza de date care utilizeaza tehnologii moderne pentru a comprima bazele de date si a se asigura ca acestea se incarca complet. Nu este un lucru neobisnuit ca fisierul de lucru Power BI Workbook (.PBIX file) sa fie mai mic decat seturile de date originale – o baza de date cu dimensiunea de 1GB este, de obicei, comprimata pana la aproximativ 50 – 200MB. In comparatie cu Excel, care incetineste ritmul de lucru atunci cand se ocupa de modele mari, solutia este optimizata sa faca fata tabelelor care depasesc milioane de inregistrari, fara efort. Power BI se asigura ca datele sunt intotdeauna actualizate, acesta fiind un avantaj care simplifica si mai mult raportarea vizuala pentru utilizatorii finali. Cu alte cuvinte, Power BI incarca eficient in memorie milioane de inregistrari, oferind o experienta mai rapida  de analiza a datelor.

      3.  Obtii imagini personalizate

Instrumentul vine cu o multime de imagini de date standard care pot fi utilizate in rapoartele interactive, precum bara, coloana, linia, harta, matricea sau tabelul – fiecare cu propriile optiuni de personalizare. Poti utiliza, insa, si imagini personalizate, gratuite, create de dezvoltatori si partajate cu comunitatea Power BI pentru a iti putea reprezenta datele in cel mai bun mod. Microsoft AppSource si Marketplace ofera fisiere personalizate, creand astfel o gama impresionanta de imagini complexe pe care le poti folosi, inclusiv grafice cu marcatori, arbori de decizie, harti termice si multe altele. Daca vrei sa iti prezinti datele intr-o maniera foarte specifica, Power BI iti permite sa creezi cu usurinta propriile tale imagini, in loc sa te limitezi la cele obisnuite.

       4.  Raspunde cerintelor complexe

Power BI detine o calitate importanta – este simplu, dar poate raspunde, in acelasi timp, cerintelor complexe venite din partea expertilor in date. O modalitate de a realiza acest lucru este prin sprijinul pentru R, un limbaj de programare open-source, care are in prezent peste 7.000 de pachete si este utilizat in principal de statisticieni. Scripturile R utilizeaza tehnici grafice complexe si calcul statistic pentru gestionarea datelor, machine learning si modelarea statistica. Desi Power BI este suficient pentru a analiza datele, cu suport nativ pentru scripturile R, utilizatorii sunt capabili sa efectueze analize de afaceri mult mai avansate.

       5. Realizeaza analize complexe prin caracteristicile Excel cunoscute

Cu Power BI, utilizatorii Excel care cunosc limbajul DAX (Data Analysis Expressions), pot explora si mai mult datele. Acest lucru este posibil datorita caracteristicilor familiare Power Pivot, precum gruparea sau prognoza. Instrumentul Power Query incorporat este familiar utilizatorilor Excel, facilitand transformarea, integrarea si valorificarea datelor in Power BI. Integrarea cu Excel este un alt avantaj pe care Power BI il are. Nu mai este necesar sa exporti fisiere. Cu un singur clic Power BI prezinta o interfata aproape identica cu cea de Excel. Daca utilizatorii tai au avut probleme in adaptarea la un nou instrument, integrarea nativa pe care Power BI o are cu Excel va fi un real ajutor. Pe scurt, Power BI este usor de invatat de catre utilizatorii Microsoft Excel, permitandu-ti sa valorifici expertiza organizationala si sa iti usurezi munca.

         6. Datele tale sunt in siguranta

Poti gestiona accesul utilizatorilor si securitatea, in cadrul aceleiasi interfete, fara a fi nevoie de alte instrumente suplimentare pentru a te asigura ca indeplinesti standardele stricte de conformitate si reglementare.

         7. Poti pune intrebari si obtine raspunsuri despre datele tale

Power BI detine interfete de cautare in limbaj natural pentru a permite utilizatorilor sa creeze vizualizari si sa descopere statistici utilizand termeni de cautare in limba engleza, fara a fi nevoie de cod sau sintaxa. Aplicatia pune la dispozitie functia Intrebari si Raspunsuri, cu ajutorul careia poti afla mai multe informatii utile. Exista o caseta special conceputa pentru a insera intrebari specifice, de exemplu: „Care au fost vanzarile [pe o anumita regiune] pe semestru?”. Pe masura ce tastezi, Power BI listeaza automat interogari corelate, alaturi de o diagrama care iti prezinta datele pe care le cauti.  Aplicatiile mobile Power BI accepta acum si recunoasterea vocala pentru Intrebari si Raspunsuri, facand posibila obtinerea de informatii in orice moment. Totul poate suna ireal la inceput, dar motorul de interogare in limbaj natural este foarte intuitiv, iar cu ajutorul actualizarilor de la Microsoft, acesta este imbunatatit constant.

         8. Beneficiezi de integrare cu PowerApps

Utilizezi PowerApps? Daca raspunsul este da, atunci poti utiliza vizualizarea personalizata Power BI pentru a incorpora datele Power BI in aplicatie. Integrarea pe care Power BI o are cu PowerApps iti permite sa transmiti datele aplicatiei PowerApps, care se actualizeaza in timp real, pe masura ce efectuezi modificari in raportul Power BI. Permite, astfel, utilizatorilor finali, sa acceseze statistici privind datele, in timp ce utilizeaza aplicatiile personalizate dezvoltate in cadrul aceleiasi interfete. In cazul in care nu esti familiarizat cu PowerApps, trebuie sa stii ca acesta este un instrument utilizat pentru a crea aplicatii de afaceri care ruleaza pe aproape toate browser-ele web si sistemele de operare – Android, iOS si Windows. In plus, are o interfata simplificata care nu necesita cunostinte de programare. Existand integrare intre servicii, este foarte usor sa partajezi informatii cheie cu colegii tai,  utilizand aplicatiile personalizate interne, fara a avea nevoie de acces la Power BI.

         9. Este lider in cadranul pentru platformele de analiza si Business Intelligence din rapoartele Gartner

Power BI este recunoscuta de catre Gartner ca una dintre cele mai importante solutii software de analiza a datelor.

Concluzie

Nu este greu de inteles de ce Power BI devine tot mai popular in randul companiilor ce cauta sa obtina informatii relevante, tablouri de bord interactive si o raportare de calitate. Este momentul sa valorifici si tu numeroasele instrumente si servicii disponibile care te ajuta sa adopti aceasta solutie cu succes si sa imbunatatesti analizele de date in cadrul organizatiei tale.

Daca vrei sa afli mai multe, te asteptam joi, 24 martie, de la ora 10, sa fii alaturi de noi intr-un webinar gratuit. Participa si vei vedea un exemplu practic de integrare Power Apps in Power BI, si nu numai:

Vreau sa particip la webinar

Share

Distribuie pagina prin urmatoarele canale:

0 share-uri

Mai multe noutati