Fiecare calatorie incepe cu primul pas. Migrarea strategica catre Cloud este si ea o calatorie. Nu este ceva ce poti schimba intr-o companie la o data stabilita, ci necesita timp. Odata ce parametrii-cadru sunt stabiliti si fluxurile IT de lucru care urmeaza sa fie migrate sunt definite si prioritizate, poti incepe un proiect pilot de migrare in Cloud, urmat de o serie de actiuni de monitorizare. Cadrul de adoptare a mediului Cloud ofera o “zona de destinatie” in care toate fluxurile IT de lucru vor fi migrate. De asemenea, apare frecvent in etapele ulterioare ale migrarii in Cloud, servind drept linie directoare a ciclului de viata, oferind toate intrebarile si raspunsurile corecte pentru deciziile ce trebuie luate, spre exemplu in ceea ce priveste conformitatea.

Etapele proiectelor de migrare

Proiectele de migrare in Cloud se regasesc intr-o mare varietate de tipuri si marimi, in functie de scopul strategic, obiectiv, complexitate si tehnologia infrastructurii si a aplicatiilor migrate. Altfel spus, toate proiectele urmaresc aceleasi trei etape de baza:

Evaluare
MigrareOptimizare

 

Primul proiect de migrare ar trebui sa fie destul de restrans, prin selectarea cu atentie a unui volum de munca care este moderat de important pentru operatiunile de afaceri. Cu alte cuvinte, nu este de ajuns doar sa pui programul unei cantine in mediul online (mult prea simplu), dar nici sa sari direct la migrarea unui proces de baza ce creeaza valoare. Este important sa incepi cu pasi mici, sa inveti din mers si sa aplici ceea ce inveti pentru sarcini din ce in ce mai mari.

Evaluarea

In etapa de evaluare, folosim o combinatie de sondaje verbale si instrumente de analiza tehnica pentru a determina stadiul in care se afla compania in acel moment. Aceasta evaluare nu se limiteaza la sistemele IT sau la versiunile de software. Mai degraba, folosim acest lucru pentru a intelege operațiunile de afaceri ale clientului nostru. Aceasta faza implica, de obicei, colaborarea cu managerii de proiect, specialistii IT, utilizatorii finali si alte persoane cu o perspectiva importanta asupra obiectivului de afaceri si conditiilor-cadru ale volumului de munca IT ce urmeaza sa fie migrat. In aceasta etapa, putem, de asemenea, sa lucram impreuna cu clientul pentru a identifica si a lua in considerare eventualele schimbari tehnice si organizationale.

Unul dintre principalele rezultate ale acestui tip de evaluare este intelegerea detaliata a situatiei costurilor – costurile existente de exploatare a aplicatiilor, prognoza costurilor de exploatare post-migrare in Cloud si a costurilor migrarii in sine. Aceste cheltuieli, impreuna cu analiza avantajelor migrarii vor fi un factor decisiv pentru proiectul de migrare. In mod normal, dupa evaluare, se ia o decizie fie pentru a continua migrarea aplicatiilor, fie pentru a verifica daca un volum de munca diferit ar fi mai potrivit.

Migrarea

Odata ce este data unda verde pentru migrare, specialistii nostri fie migreaza infrastructura in Azure, fie ajuta sa actualizezi aplicatiile prin configurarea si punerea in functiune a serviciilor Cloud. Pe baza conceptului de „zona de destinatie” – definit in cadrul workshopului de adoptare a Cloud-ului – punem bazele extinderii retelei companiei pentru a include componente gazduite in Azure si configuram politicile cheilor de identitate si securitate (de exemplu, Azure Active Directory, Azure AD Connect, Security Advisor) conform planificarii. Concomitent cu migrarea in sine, implementam de obicei teste de acceptanta a utilizatorilor si monitorizam caracteristicile calitative și cantitative ale noului mediu definit in planul de esec.

Optimizarea

In faza de optimizare si administrare, echipa noastra de Cloud&IT Service pot prelua optional sarcinile administrative si de monitorizare ale fluxurilor IT de lucru nou migrate, si poate implementa intretinerea preventiva si optimizarea continua mediului. Optimizarea poate avea impact asupra costurilor, precum si asupra parametrilor tehnici si de securitate. Infrastructurile si aplicatiile bazate pe cloud ofera o multime de date de telemetrie care pot fi analizate cu usurinta pentru potentialul de optimizare.

Concluzia

Calea catre un avantaj competitiv pentru orice afacere trece prin Cloud. Migrarea in cloud, implementata de obicei in trei etape, face ca structurile si aplicatiile IT de succes sa fie mai eficiente, mai accesibile si mai sigure, conectand, in acelasi timp, oameni, date si procese. Afacerea si IT-ul se armonizeaza si, impreuna optimizeaza procesele, creand valoare pentru clientii tai.

Contacteaza-ne. Vom planifica migrarea in Cloud a afacerii tale.

Share

Distribuie pagina prin urmatoarele canale:

0 share-uri

Mai multe noutati