Vremurile s-au schimbat: am pornit de la a face totul de la distanta si am ajuns la un model hibrid de munca, invatare si stil de viata. In timp ce cu totii ne straduim sa tinem pasul cu noile schimbari, viitorul muncii si al educatiei se modeleaza sub ochii nostri. Microsoft a petrecut ultimele luni studiind felul in care clientii utilizeaza instrumentele sale si a lucrat impreuna cu experti in realitatea virtuala, inteligenta artificiala si productivitate pentru a intelege mai bine viitorul muncii.

Astfel, Microsoft Teams are un set de noi functii care ajuta ca interactiunile virtuale sa fie mult mai naturale, mai antrenante si, nu in ultimul rand, umane. Aceste functii ofera trei beneficii majore, indiferent pentru ce scop este folosit: profesional sau educational. In primul rand, noile caracteristici te vor ajuta sa te simti mai aproape de echipa ta si sa reduci oboseala acumulata in intalniri. In al doilea rand, acestea fac intalnirile mult mai captivante. Nu in ultimul rand, noile functii te vor ajuta la eficientizarea muncii si la economisirea de timp. In esenta, este vorba despre a le permite oamenilor sa colaboreze si sa ramana productivi, indiferent de locul in care se afla.

Te simti mai conectat, cu un efort mai mic

Desi in momentul de fata oamenii participa la mult mai multe intalniri virtuale decat inainte, studiile arata ca acestia se simt mai putin conectati de cand munca s-a mutat in online, si obosesc mai repede in intalnirile video in comparatie cu intalnirile obisnuite, fata in fata.  “Together mode” este una dintre noile functii ale Microsoft Teams, care foloseste inteligenta artificiala si permite plasarea participantilor la intalnire intr-un fundal comun, facandu-te sa te simti ca si cand ai fi in aceeasi incapere cu colegii. Aceasta functie face ca intalnirile sa fie mai captivante, ajutandu-te sa te focusezi pe expresiile faciale si pe limbajul corpului – atat de importante in interactiunea umana. Este un real ajutor pentru intalnirile in care vorbesc mai multi oameni, precum brainstorming-urile sau discutiile la masa rotunda, pentru ca ii face pe participanti sa isi dea seama mai usor cine vorbeste. “Together mode” este disponibil din luna august.

“Dynamic View” – Together mode” ofera o experienta deosebita, dar nu este potrivit pentru toate tipurile de intalniri. Intalnirile video obisnuite, pe care oamenii le folosesc zi de zi, pot fi, de asemenea, antrenante si dinamice. “Dynamic view” consituie un set de imbunatatiri care iti aduce mai mult control asupra continutului partajat. Utilizand AI, intalnirile optimizeaza dinamic continutul partajat si participantii la conferinta. Acum poti sa personalizezi vizualizarea pentru a se potrivi preferintelor si nevoilor tale. “Dynamic view” se bazeaza pe imbunatatiri precum vizualizarea mai multor ferestre video, unde poti vedea pana la 49 de persoane simultan sau camere separate pentru intalniri, care iti permit sa imparti participantii la intalnire in grupuri mai mici, pentru intalniri de tip brainstorming sau discutii de echipa.

“Video filters” – Cu totii suntem obisnuiti cu filtrele folosite in fotografie si in aplicatiile Social Media – acum acestea sunt o functie a Teams. Inainte de a intra intr-o intalnire, poti sa utilizezi filtrele pentru a ajusta nivelul luminii si a atenua focusul camerei pentru a-ti modifica aspectul.

“Reflect messaging extension” – cercetarile arata ca starea de bine a angajatilor este mai importanta ca niciodata pentru productivitate. Este esentiala crearea unui mediu de sustinere emotionala pentru ca angajatii sa ramana sanatosi, fericiti si concentrati. Extensia “Reflect messaging” ofera managerilor, leaderilor sau profesorilor o cale usoara prin care pot verifica cum se simte echipa lor – in general sau in legatura cu un subiect, precum echilibrul intre munca si viata personala, statusul unui proiect, evenimentele curente sau o schimbare in cadrul organizatiei. Administratorii IT vor instala “Reflect extension” din GitHub si o vor face disponibila angajatilor din companie in meniul “Message extension”. Odata instalata, extensia sugereaza cateva intrebari de inceput, dupa care  ai posibilitatea de a adauga intrebari personalizate, la care membrii echipei pot raspunde, asemanator unui sondaj. Managerii sau profesorii pot, de asemenea, sa aleaga ca rezultatele sondajului sa fie anonime.

Acestea sunt doar cateva dintre noutatile cu care Microsoft imbunatateste Microsoft Teams in 2020. Afla mai multe despre produsele Microsoft 365:

MICROSOFT 365

Share

Distribuie pagina prin urmatoarele canale:

0 share-uri

Mai multe noutati