De mai bine de o jumatate de an, nimic din ce facem nu mai este la fel ca inainte,. Cuvantul de ordine este „adaptarea”.  Astfel, companiile se gandesc, poate mai mult ca niciodata, la factorul uman si la modalitatile prin care sa ajute angajatii sa interactioneze la fel ca inainte.

Microsoft a studiat atent nevoile oamenilor in contextul intalnirilor si al colaborarii de la distanta, fie ca vorbim despre angajati, elevi sau studenti si a transformat Teams intr-un instrument care pune accent pe interactiunea intre participantii la intalnire, aducand noutati in consecinta.

Intalniri mai captivante si mai eficiente

“Live reactions” – limbajul non-verbal, precum zambetul sau aprobarile din cap, pot fi dificil de observat in intalnirile online, evaluarea reactiilor participantilor devenind o provocare pentru prezentatori.  “Live reactions” iti permite sa reactionezi in timpul unei intalniri folosind emoji, pe care toti participantii il vor vedea. Aceasta reprezinta o functie partajata cu Prezentarile PowerPoint Live, care permit publicului sa ofere feedback instant prezentatorului. De asemenea, in viitor, vor exista Prezentari Power Point Live in Teams, care vor permite si mai mult implicarea publicului.

“Chat bubbles” – In timpul intalnirilor, chat-ul a devenit un spatiu activ pentru conversatii si schimb de idei, care ofera optiunea ca oamenii sa participe la discutie fara a fi nevoie sa vorbeasca neaparat, insa este dificil sa fii atent atat la prezentarile video cat si la chat in acelasi timp. In acest moment, utilizatorii Teams sunt nevoiti sa deschida manual fereastra de chat, dar in curand, mesajele trimise in timpul unei intalniri vor aparea pe ecranele tuturor participantilor, fara a mai fi nevoie ca fiecare sa il deschida manual. Acest lucru face ca chat-ul sa fie mai centrat pe conversatie.

Atribuirea difuzoarelor pentru subtitrari si transcrieri live – Teams furnizeaza deja subtitrari pentru ca toti participantii sa urmareasca live ceea ce se spune intr-o intalnire, dar in curand va fi adaugat la subtitrare si un difuzor; astfel, cel care vorbeste va fi mai usor de recunoscut. Transcrierile live, functia care va fi adaugata spre sfarsitul anului, ofera o alta modalitate de a urmari cine si ce spune in timpul unei intalniri. La sfarsit, fisierul cu transcrierea se va salva automat ca parte a intalnirii.

Intalniri interactive pentru 1000 de participanti sau chiar mai mult – Exista momente in care este important ca grupuri foarte mari de persoane sa fie impreuna pentru intalniri sau cursuri. Pentru intalniri mult mai interactive – unde participantii pot interveni, activa sunetul pentru a vorbi si camera video pentru colaborare in timp real – intalnirile in Teams pot suporta acum pana la 1000 de participanti. Cand vrei sa aduci mai multi oameni impreuna pentru a urmari o prezentare sau o discutie, poate accepta o intalnire doar pentru vizualizare pentru 20000 participanti.

Actualizari Microsoft Whiteboard – Instrumentele de colaborare vizuala pot face intalnirile si mediile de predare mai eficiente. Whiteboard-ul din Teams va fi actualizat in curand cu caracteristici noi, inclusiv timpi de incarcare mai rapizi, note adezive, texte si functii drag&drop. Aceste caracteristici permit membrilor echipei care nu au acces la un ecran tactil sau la Surface Hub sa participe la sesiuni de whiteboarding in timpul intalnirilor in Teams.

Iti eficientizezi munca si economisesti timp

Aplicatia Tasks – ofera o vizualizare noua a activitatilor din Microsoft To do, Planner si Outlook. Listele inteligente precum “Assigned to me” reunesc activitatile din diferite planuri partajate, indiferent daca esti pe desktop, web sau mobil. Adauga “Tasks” ca fila intr-un canal si obtine o experienta familiara cu Planner pentru vizualizarea noii liste.

Raspunsuri sugerate – Transmite-ti mesajul cu o singura atingere! Raspunsurile sugerate in chatul Teams utilizeaza inteligenta artificiala cu scopul de a crea raspunsuri scurte, bazate pe contextul mesajului anterior. Astfel, cand cineva te intreaba: „Ai timp sa vorbim azi?”, poti raspunde „Sigur ca da!”, fara a tasta.

Cortana in Teams – In curand disponibila in aplicatia mobila Teams, Cortana utilizeaza inteligenta artificiala si Microsoft Graph pentru a furniza asistenta vocala in Teams. Pentru a fi conectat cu echipa ta chiar si atunci cand ai mainile ocupate, poti folosi Cortana pentru a face un apel, a intra intr-o intalnire, a trimite mesaje pe chat, a distribui fisiere si nu numai. Aceste experiente de asistenta vocala sunt livrate utilizand serviciile Cortana de nivel enterprise care indeplinesc angajamentele Microsoft 365 privind confidentialitatea, securitatea si conformitatea. Cortana va fi disponibila in aplicatia mobila Teams pe iOS si Android pentru utilizatorii Microsoft 365 Enterprise, in engleza americana.

„Microsoft Teams displays” – o noua categorie de dispozitive all-in-one dedicate Teams care dispun de un ecran tactil ambiental si de o experienta hands-free alimentata de Cortana. Cu limbajul natural, utilizatorii pot solicita Cortana sa se alature unei intalniri, sa prezinte, sa dicteze raspunsuri intr-un chat si multe altele. Aceste dispozitive se integreaza perfect cu PC-ul tau, oferind acces usor la chat, intalniri, apeluri, calendar sau fisiere. Lenovo ThinkSmart View va fi primul afișaj Microsoft Teams disponibil pe piata, iar Yealink va livra unul dintre primele dispozitive din aceasta categorie.

“Touchless meeting experiences”Teams permite utilizatorilor sa se alature intalnirilor si sa partajeze continut pe dispozitivele salii de intalnire de pe propriul dispozitiv mobil sau PC. Aceste capacitati vor fi activate si pe Surface Hub, in acest an, si vor oferi controale suplimentare ale intalnirii, cum ar fi capacitatea de a parasi intalnirea, de a activa si dezactiva sunetul, de a regla volumul si de a activa si dezactiva “camerele”. Incepand cu sfarsitul acestui an, asistenta vocala va fi activata pentru dispozitivele Microsoft Teams Room, permitand participantilor sa solicite catre Cortana sa se alature si sa paraseasca o intalnire, sa adauge un participant din agenda la o intalnire utilizand numele sau numarul de telefon si multe altele.

Capacitatile de mai sus sunt concepute pentru munca si scoala, insa Microsoft aspira sa faca din Teams platforma pentru munca, viata si invatare. In acest scop, a introdus recent noi functii in Daca nu apar alte modificari, toate aceste functii se vor lansa in acest an.

Toate acestea ilustreaza viziunea Microsoft pentru viitorul muncii: toata lumea este capabila sa contribuie, toti se pot bucura de experiente, aplicatii si dispozitive. Inteligenta Artificiala da o mana de ajutor pentru a eficientiza sarcinile si a reduce timpul, tehnologia contribuie la starea de bine a angajatilor.

De la primele discutii despre un proiect si pana la lansarea propriu-zisa a acestuia –  Teams este locul unde oamenii se intalnesc pentru a realiza proiecte. Lucrand alaturi de clientii nostri, vom continua sa reimaginam viitorul muncii si sa livram tehnologii care pun oamenii in centrul fiecarei experiente.

Afla mai multe despre noile functii pe care Microsoft Teams le va dobandi in acest an! Participa la webinar-ul din 1 octombrie, inregistrandu-te aici: https://bit.ly/32Gspm9

 

Share

Distribuie pagina prin urmatoarele canale:

0 share-uri

Mai multe noutati