Expertii subliniaza ca trebuie sa tinem cont si de anumite avantaje care nu pot fi exprimate in cifre. In analiza costuri-beneficii, solutiile SaaS au un avantaj semnificativ fata de cloud-ul privat și cele on-premises.

Care sunt costurile si beneficiile?

Adoptarea unei solutii ERP in SaaS este un pas important in procesul de digitalizare a unei afaceri. Cu o platforma de date in cloud, solutia ERP ofera un hub pentru livrarea datelor catre toate aplicatiile avansate. Arhivarea si stocarea sunt alte domenii in care serviciul bazat pe cloud ofera avantaje care rareori apar mentionate intr-o comparatie a costurilor. Furnizorii SaaS asigura conformitatea GDPR pentru clientii lor si monitorizeaza automat perioadele de pastrare si datele de stergere a informatiilor.

O alta diferenta importanta mentionata de experti este legata de departamentele IT care se pot concentra pe probleme strategice in timp ce sistemele lor ERP sunt operate, actualizate si intretinute de specialisti externi.

Contabilizarea tuturor factorilor de cost

Analizele costuri-beneficii au demonstrat si avantajele financiare ale cloud-ului. Astfel, prin utilizarea sistemului ERP in cloud-ul public, o companie poate realiza economii de peste 60% in numai trei ani.

Asadar, simplificarea adunarii costului licentelor si compararea totalului cu costul unui nou abonament este o simplificare excesiva si nefolositoare. Pretul abonamentului va fi in mod natural mai mare deoarece acopera functionarea si suportul si nu doar licentele software.

Pentru o comparatie exacta a costurilor, o analiza ar trebui sa includa cativa factori suplimentari:

  • Utilizarea hardware-ului
  • Costuri legate de personalul care va operara cu sistemul
  • Costuri pentru actualizari si proiecte de actualizare
  • Intretinere, instruire, securitate
  • Gestionarea interfetei
  • Suport 24/7
  • Costuri de spatiu si energie
  • Cheltuieli pentru infrastructura si rețelele IT
  • Cerinte de conformitate

Expertii estimeaza ca o defalcare realista a costurilor pe o perioada de zece ani ar arata o economie anuala de costuri intre 60% si 80%. Intr-o analiza detaliata a TCO, acestia au descoperit ca avantajele SaaS fata de solutiile on-premises devin evidente dupa numai un an.

Control complet asupra costurilor

Cu toate acestea, pe langa comparatia costurilor asociate solutiilor cloud si on-premises, furnizorii de servicii au un alt avantaj major de oferit: datorita metodelor de facturare, managementul are control asupra costului tuturor serviciilor utilizate de companie. Odata ce toate sistemele au fost complet migrate in cloud, clientii au o imagine de ansamblu transparenta asupra consumului total per utilizator si per luna. Acest lucru face posibila efectuarea unei comparatii obiective a costurilor.

Daca ai reusit sa iti conturezi o imagine despre avantajele pe care le au solutiile SaaS, noi iti propunem sa afli mai multe despre subiect. Urmareste un webinar on-demand (in limba engleza), in care expertii nostri din domeniu vorbesc despre toate aspectele tehnice pe care trebuie sa le cunosti.

urmaresc webinarul

Share

Distribuie pagina prin urmatoarele canale:

0 share-uri

Mai multe noutati