Noi vrem sa ne focusam asupra motivelor pentru care Power Platform devine un instrument atat de important pentru companiile moderne. Ne-am propus ca, dupa ce vei fi citit acest articol, sa fii convins ca nu mai poti amana luarea unei decizii in ceea ce priveste Power Platform.

Ce este Microsoft Power Platform?

Power Platform este reprezentat de patru produse: Power BI, PowerApps, Power Automate si Power Virtual Agents. Acestea pot fi utilizate individual sau impreuna si lucreaza ca o platforma de aplicatii pentru afaceri. Power Platform este posibila datorita Microsoft Dataverse (pana in noiembrie 2020 numit Common Data Service), care este, in esenta, platforma care ofera o schema de date unificata si simplificata astfel incat aplicatiile si serviciile sa poata opera intre ele.

Structura Power Platform

  1. Construiesti aplicatii fara cunostinte de programare

Anumite departamente se simt adesea ignorate de catre departamentul IT, ca si cand sarcinile lor nu ar fi importante. Acest lucru a cauzat o discordanta, existand diferente la nivel de limbaj. O parte utilizeaza un limbaj “business”, pe cand a doua parte foloseste un limbaj de programare. In consecinta, unele procese au fost prelungite, afectand astfel eficienta muncii.

Prin intermediul Power Platform, Microsoft a reusit sa aduca cele doua “parti” mai aproape si a oferit o solutie de afaceri construita cu ajutorul capacitatilor IT. Toate produsele incluse in Power Platform sunt construite in asa fel incat oricine sa le poata folosi, indiferent de cunostintele de programare pe care le are. Cu cativa pasi, poti construi propria aplicatie, chatbot-uri, integrari, automatizari sau rapoarte.

Ce face ca aceasta Platforma sa fie si mai interesanta, este faptul ca vorbeste intr-un limbaj uzual si daca vrei sa adaugi capabilitati mai complexe, ai aceasta posibilitate.

       2.    Iti permite sa lucrezi asa cum vrei

Power Platform iti ofera o mare flexibilitate astfel ca iti permite sa lucrezi asa cum vrei. Integrarile cu instrumente precum Microsoft Teams, Project for the Web, Planner si altele, iti ofera, tie si echipei tale, sansa de a va imbunatati procesele si eficienta prin crearea unei experiente perfecte de lucru.

Power Platform transforma, asadar, mentalitatea si cultura: “nu pot” a devenit “pot”, scotand in evidenta, astfel, si potentialul angajatilor. Prin posibilitatea ca angajatii sa lucreze cum vor, organizatiile nu numai ca se implica in alegerea instrumentelor si tehnologiilor, dar recunosc si valoarea cu care fiecare angajat contribuie la acestea.

      3.    IA (Artificial Intelligence) si BI (Business Intelligence) incorporate

Toate organizatiile detin date, unele dintre acestea transformandu-se in informatii, insa foarte putine sunt procesate mai departe.

Power BI a fost lansat in 2015, de atunci si pana acum a devenit unul dintre cele mai imporante produse din umbrela Microsoft. Asa cum recunoaste si Microsoft, Power Platform nu ar fi la fel fara Power BI.

Conform Gartner, Microsoft, impreuna cu Power BI, au fost recunoscute, din nou, ca fiind conducatori in ceea ce priveste aplicatiile de Business Intelligence.

In plus, Microsoft a adaugat recent o noua caracteristica pentru Power Platform – Power Virtual Agents. Posibilitatea construirii unui chatbot inteligent iti permite sa fii mai eficient, acest “robot” fiind asistentul tau atat in comunicarea interna cat si in cea externa. Asta inseamna focus pe ceea ce creeaza valoare pentru afacerea ta.

       4.    Integrare rapida si automatizarea proceselor

Automatizarea este unul dintre cele mai importante aspecte ale afacerilor actuale – ne permite sa realizam un volum de munca dublu, intr-un timp injumatatit.

Power Automate (anterior denumit Microsoft Flow) permite oricarui angajat sa automatizeze procesele de lucru. Unul dintre cele mai importante beneficii pe care Power Platform le ofera, este faptul ca fiecare dintre cele patru produse Microsoft poate fi folosit in mod individual, insa, folosite impreuna, acestea ofera o experienta de lucru si mai interesanta. Power Automate permite atat integrarea cu produsele Microsoft, cat si cu alte aplicatii terte, lucru care se pliaza foarte bine pe nevoile unei structuri de lucru moderne, intr-o companie in care procesele de lucru sunt digitalizate.

       5.  Interfata moderna si accesibilitate de pe mobil

Desigur, o aplicatie nu este moderna daca nu este disponibila si pe dispozitivele mobile. Power BI, Power Apps si Power Automate pot fi descarcate pe telefonul tau, ca aplicatii, fiind optimizate pentru orice fel de ecran. Acest lucru iti ofera posibilitatea de a lucra direct de pe telefon. Interfata moderna este un alt motiv pentru care ar trebui sa alegi Power Platform – Microsoft a avansat in ultimii ani, creand pentru produsele sale interfete care rezoneaza cu era contemporana.

Mai poti amana decizia? Fa primul pas catre Power Platform, contacteaza-ne pentru a afla mai multe detalii.

 

Contacteaza-ne

Share

Distribuie pagina prin urmatoarele canale:

0 share-uri

Mai multe noutati