Ti s-a intamplat vreodata ca imediat ce ai terminat de realizat un plan de proiect, lucrurile sa se schimbe astfel incat sa trebuiasca sa il modifici din nou? Ai putea sa eviti acest lucru folosind instrumentul de planificare a proiectelor inclus in solutiile noastre pentru productia discreta. Acest sistem te ajuta sa planifici totul in mod precis si eficient.

Planul potrivit pentru proiectul tau

Planul proiectului include planificarea detaliata si bugetarea costurilor. Structura proiectelor poate varia foarte mult, motiv pentru care planificarea incepe intotdeauna cu selectarea structurii potrivite. Poti folosi sabloane pentru proiectul tau, insa fiecare proiect este unic, mai ales in cazul productiei de ansambluri sau componente pentru masini si utilaje. Listele de Materiale reprezinta o provocare pentru ca este nevoie de mai multa munca pentru organizarea proiectului cu cat acestea sunt mai complexe.

Atentie la costuri

Este foarte important sa estimezi cat mai exact costurile pentru masinile, utilajele sau ansamblurile pe care le construiesti. Altfel, nu vei sti daca proiectul tau va depasi costurile estimate. Solutia software de planificare a proiectului este integrata cu sistemul ERP, costurile planificate care se confirma (din etapele proiectului sau din inregistrarea tranzactiilor de Achizitie) se modifica in timp real si devin disponibile in functia de “calculare integrata a costurilor”. Acest lucru permite realizarea de comparatii de tip planificat/ realizat, la fiecare nivel al proiectului.

Planificarea proiectului

Cand vine vorba despre planificarea unui proiect, regula de baza este “sa aproximezi atat de mult cat este posibil si atat de precis cat este necesar”. Confruntandu-ne in mod constant cu schimbari, planificarea exagerat de detaliata va conduce la sarcini administrative greu de indeplinit, mai ales daca sistemul ERP utilizeaza resurse integrate si planificarea capacitatii.

Cel mai bine este sa planifici proiectul pe pachete de actiuni, nu pe sarcini individuale. Este important sa retii ca planificarea unui proiect nu inseamna gestionarea unor sarcini de lucru, pentru care exista solutii dedicate precum Microsoft Planner sau Microsoft Teams. Planificarea pachetelor de actiuni te poate ajuta pe tine si colegii tai sa aveti o imagine de ansamblu asupra programului de lucru saptamanal si ofera liderilor de echipa informatii despre utilizarea curenta a capacitatii.

Transparenta pentru toti cei implicati

Planificarea de proiect pentru productia discreta este integrata cu solutia ERP. Ea este, de asemenea, si legatura dintre anumite departamente precum Contabilitate, Logistica, Productie, Achizitii si Vanzari. In consecinta, aceste departamente primesc acces direct la operatiunile individuale de planificarea a proiectului si initiaza procese pe baza acestora.

Autor: Alexander Lang
Industry Manager Project | COSMO CONSULT

 

Tu cum planifici proiectele? Crezi ca exista loc de imbunatatiri?
Te invitam sa afli mai multe despre Planificarea Complexa in Productia Discreta!

Completeaza formularul si descarca un whitepaper dedicat realizarii proiectelor:Share

Distribuie pagina prin urmatoarele canale:

0 share-uri

Mai multe noutati